Europain-Sucre et Chocolat 2010
Opublikowano: 05-03-2010


6 marca w Paryżu rusza kolejna edycja międzynarodowych targów Europain-Sucre et Chocolat 2010. To znane i prestiżowe wydarzenie zostało zapoczątkowane w 1967 i odbywa się co dwa lata w centrum wystawienniczym Paris-Nord Villepinte.
Tegoroczna edycja targów zgromadzi na powierzchni 80,000m² 642 wystawców z sektora piekarskiego, cukierniczego i lodziarskiego. Obecni będą również producenci czekolady oraz przedstawiciele szkół gastronomicznych.
W zeszłym roku targi odwiedziło 86 tys. uczestników. 36% z nich pochodziło z zagranicy z 133 różnych państw.
Ta wystawa o międzynarodowym zasięgu stanowi doskonałą okazję do nawiązania cennych kontaktów handlowych, zapoznania się z najnowszymi trendami, produktami i sprzętem gastronomicznym oraz zasięgnięcia opinii w kwestii nowych rozwiązań i technik produkcji.
Targi będą trwały 5 dni: od 6 marca do 10 marca i będą otwarte w godzinach 9:30 do 18:30.
W programie zaplanowano liczne pokazy i prezentacje oraz rozegranie konkursu Bakery Masters, w którym weźmie udział również nasz rodak Wiesław Kucia.
Więcej o targach i konkursie:
********
The international Europain show, which started life in 1967, takes place every two years at the Paris-Nord Villepinte exhibition centre.
The last edition welcomed over 86,000 visitors – 36% of whom were foreign – from 133 countries.
The 2010 edition will have 642 exhibitors on an area of 80,000m² with seven sectors:
– craft bakery
– industrial bakery
– craft and industrial pastry-making
– Intersuc, sugar and chocolate
– ice cream
– shops
– school street