Finaliści „Czas na rybę!”
Opublikowano: 02-11-2023
Prezentujemy 6 duetów profesjonalnych kucharzy zakwalifikowanych do VI edycji ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Czas na rybę!”. To ta dwunastka zakwalifikowała się do rywalizacji 7 października na Zamku Książęcym w Niemodlinie. To oni swoimi potrawami z karpiem w roli głównej postarają się zadziwić jurorów, zdobyć cenne nagrody i nominację do Kulinarnego Pucharu Polski. Ich potrawy oceniać będzie jury pod przewodnictwem prezesa Euro-Toques Polska Marcina Sobóla w składzie: Jean Bos, Krzysztof Gawlik, Wojciech Harapkiewicz, Wolfgang P. Menge, Kurt Scheller, Tomasz Smoczyk, Krzysztof Szulborski, Jarosław Walczyk, Jarosław Uściński.
Filip Słabiński – Nowa Szekla Tawerna & Bar w Augustowie
Kamil Bujdasz – Stary Browar Rzeszowski
Paweł Baran – Stary Browar Rzeszowski
Konrad Kistela – TrzyJeziora – Restauracja „Zmyślona”, Wieleń Zaobrzański
Mukesh Singh Chef mukesh – TrzyJeziora – Restauracja „Zmyślona”, Wieleń Zaobrzański
Krzysztof Klimaszewski – Brasserie Selgros Piaseczno
Łukasz Wódz – Instytut Kulinarny Transgourmet Selgros Piaseczno
Tomasz Mielniczuk – Gościniec Pod Lasem
Tadeusz Węcławik – Restauracja MOŻE w Lublinie
Maksym Trushkin – Restauracja Miodowa w Dzierżoniowie
Emil Buczyński – Restauracja Miodowa w Dzierżoniowie
- Alicja Ciupioł & Helena Kalus – Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu.
- Julia Gilner & Natalia Kostka – Zespół Szkół nr 7 w Tychach
- Martyna Kliś & Szymon Habdas – Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu
- Julia Masierak & Kamila Jarosz – Szkolne Koło Gastronomiczne Lider-Lublin
- Iwo Nowacki & Kacper Staszewski – Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im.Danuty Siedzikówny”Inki” w Kielcach
- Mateusz Rutkowski & Weronika Bubrowiecka – Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce
Najlepsi szefowie kuchni zdobędą dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 3000 zł oraz prawo uczestnictwa w kolejnej edycji konkursu „Czas na rybę!” bez wstępnych eliminacji. Szef zwycięskiej drużyny otrzyma również nominację do Kulinarny Puchar Polski w 2024 roku i nagrodę pieniężną z tytułu nominacji w wysokości 1800 złotych. Dodatkowo firma UNOX Polska dla trzech pierwszych drużyn ufundowała wycieczkę do Włoch, do fabryki UNOXa w Padwie.