Finostico – kolacja szefów kuchni FINO i Monastico
Opublikowano: 09-09-2020
W piątek 28 sierpnia o g. 19.30 zapraszamy na niezwykłą kolację degustacyjną FINOSTICO! Specjalnie na to wydarzenie, dwóch niezwykle utalentowanych Szefów Kuchni wykreuje niespotykane menu!
Goście wieczoru skosztują dań:
Jacka Koprowskiego – właściciela i Szefa Kuchni Restauracji FINO i ambasadora akcji RoślinnieJemy! To wybitny kucharz, wielbiciel nieoczekiwanych połączeń, różnorodności na talerzu i klasyki w nowym wydaniu.
Marcina Leszczyńskiego – Szefa Kuchni Monastico. To utalentowany kucharz, który gotowanie traktuje jak sztukę. Wykorzystuje najnowsze techniki kulinarne, ale nie zapomina o tradycji.
To właśnie Ci dwaj wybitni Szefowie Kuchni zmiksują swoją pasję, doświadczenie, niezwykły smak i kreatywność, aby na Waszych talerzach zagościły wyjątkowe dania, stworzone na najwyższym poziomie! Całość dopełni deser przygotowany przez pasjonata sztuki cukiernictwa Patryka Szczepańskiego.
Nie zabraknie też wyszukanych win! Wszystkie dania zostaną podane z odpowiednio dobranymi winami, tak aby podkreślić ich smak. Za sparowanie win i ich niezwykle elegancki serwis zadba sommelier Monastico Mateusz Terlecki.
Wszystkich, którzy uwielbiają degustować nowe połączenia smaków zapraszamy serdecznie!
Oto specjalne menu Finostico:
MENU
- Amuse bouche
- Kalarepa/twaróg/chrzan/jabłko/nasturcja /Marcin Leszczyński
GostArt – Winnica Gostchorze
- Petit four
- Tatar wołowy/szprotka/pomidor/lubczyk / Jacek Koprowski
Terre di Pietra, Piccola Peste, Valpolicella, DOC
- Arbuz/ cebulowe assiette/ drożdże/ Jacek Koprowski
Fiorano, Marche Sangiovese, IGT
- Intermezzo
- Cielęcina/czerwona kapusta/mirabelka/topinambur / Marcin Leszczyński
Spatburgunder – Kuhling Gillot
- Deser: malina/bez/wanilia/kwiat pomarańczy/Patryk Szczepański
Gewurztraminer DOC Alto Adige – Merran Burggrafler
Cena:
Kolacja – 129 zł/ osoba
Kolacja z paringiem wina 159 zł /osoba
Do zobaczenia w Monastico!