Fundacja Klubu Szefów Kuchni na Eurogastro

Opublikowano: 21-03-2011

Targi EuroGastro odbędą się w Warszawie w dniach 23-25 marca. Szefowie z Fundacji Klubu Szefów Kuchni zorganizują trzy konkursy, a także zasiądą w kapitule nagrody „Najwyższa Jakość Targów EuroGastro”.

logo_ksk_male_kolor.jpg  eurogastro_logo_300_dpi.jpg
Targi „EuroGastro” to jedna z najważniejszych imprez branży gastronomicznej w Polsce. W tym roku targi odbędą się między 23 a 25 marca, w halach targowych Centrum MT Polska, przy ulicy Marsa 56c. Ważnym punktem programu targów są konkursu i festiwale urządzane przez członków Fundacji Klubu Szefów Kuchni. 
greek_gourmet_logo_cmyk.jpg
23 marca, w pierwszy dzień Targów, odbędą się dwa konkursy. Teo Vafidis zaprasza na zmagania w ramach VI „Festiwalu Kuchni Greckiej”, a Mirosław Bobrowski na „III Polski Festiwal Carvingu”. Pierwszy dzień targów EuroGastro upłynie więc pod znakiem oryginalnej kuchni greckiej i niepowtarzalnych rzeźb w warzywach i owocach.


statuetka_02.jpg

Drugiego dnia imprezy, 24 marca, odbędzie się konkurs „Kulinarny Talent” Roberta Sowy. Szef Sowa poszukuje najlepszych kucharzy młodego pokolenia. Stawia przed nimi trudne zadanie. W tym roku zawodnicy będą przygotowywać dania z polędwicy wołowej, polędwicy z łososia, grzybów i Jacka Daniel’sa.

Bardzo ważny jest dla szefów udział w obradach jury nagrody „Najwyższa Jakość Targów EuroGastro”.Prezentowane podczas targów wyroby będą oceniać: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Teo Vafidis, Kurt Scheller oraz Bożena Sikoń-Wojtal.