I Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef
Opublikowano: 18-01-2012

I Międzynarodowy Konkurs Kulinarny – Trendy Chef, 14 kwietnia 2012 Bydgoszcz
Polska arena kulinarna co roku wyznacza nowe trendy poprzez serwowanie nowych dań w wielu znakomitych restauracjach. Mimo to nadal podpatrujemy i uczymy się od najlepszych , tych najbardziej ambitnych dzięki czemu kreujemy co raz to smaczniejsze, śmielsze, piękniejsze oraz nowatorskie dania także w oparciu o nasze regionalne produkty i tradycję.
To wiele z tych dań staje się tematem przewodnim na najbliższy czas w naszym menu i pobudza ciekawość do dalszych poszukiwań smaków i kulinarnych kierunków na kolejne nadchodzące lata .
Nowi kulinarni odkrywcy i wirtuozi idący z duchem aktualnej gastronomicznej mody smaku oraz prezentacji dań nazywani są często „Trendy Chefs”
Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie i podkreślanie nowych talentów i osobowości kulinarnych. Trendy Chef to konkurs w którym doszukujemy się nowych trendów, które przewodniczyć będą polskiej myśli gastronomicznej przez kolejny rok. Ma pokazywać nowe pomysły smakowe, techniczne, design w połączeniu z nowoczesna i aktualną estetyką potraw na talerzu.
Inspirować Szefów kuchni i kucharzy oraz wszystkich gastronomów, właścicieli restauracji do poszukiwań, dalszej pracy i rozwoju nowoczesnej Kuchni Polskiej.
Prezentować produkty regionalne i nie tylko, produkty najwyższej jakości warte prezentacji w naszych wyszukanych smacznych i pięknych daniach.
Uczestnikami konkursu będą odważni i kreatywni kucharze z najlepszych restauracji głównie z Polski i Europy. Kucharze którzy w swoich restauracjach ukazują nową kuchnię polską i kreują dania na najwyższym poziomie, wartym gwiazdek Michelin oraz inspirują swoich gości i pozostałą brać kucharską swoimi kulinarnymi pomysłami.
Życząc Kulinarnych Sukcesów
Trendy Chef Team
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
REGULAMIN
W PROGRAMIE
******
Purpose of Trends Chef
Polish culinary arena every year sets new trends through serving new dishes at many fine restaurants. Although we still look and we learn from the best, the most ambitious so that we create every time a tastier, more daring, more beautiful and inventive cuisine, also based on our regional products and traditions.
That many of these dishes is the theme for the next time in our menu, and stimulates curiosity for further exploration of culinary tastes and trends for the next coming years.
New Culinary explorers and virtuosos of the current going to the spirit of gastronomic fashion taste and presentation of dishes are often called „Trendy Chefs”
The competition aims to discover, explore and highlight new talent and culinary personalities. Trends Chef is a competition in which looks for new trends which will chair the Polish thought catering for another year. It has a taste to show new ideas, technical and design combined with modern aesthetics and actual food on the plate. Inspire chefs and cooks, and all caterers, restaurant owners to seek, further work and development of modern Polish cuisine.
Present regional products and not only the highest quality products worthy of presentation in our sophisticated tasty and beautiful dishes.
The participants of the contest will be bold and creative chefs from top restaurants mainly of Polish as well as from Europe.
Chefs who are in their restaurants show the new Polish cuisine dishes and create the highest level, worth of Michelin stars and inspire your guests and the rest take their culinary recipe ideas.
Wishing Culinary Successes
Trends Chef Team
Trendy Chef – 14 kwietnia 2012 Bydgoszcz.