II FESTIWAL ZNANYCH I NOWYCH MAREK w tonacji śródziemnomorskiej
Opublikowano: 21-04-2010

Firma WILBO S.A. ORAZ HOTEL „ŁYSOGÓRY” W KIELCACH zapraszają na „II FESTIWAL ZNANYCH I NOWYCH MAREK”, który odbędzie się 27.04.2010r.
W programie przewidziano:
13.00-16.00 Pokazy:
- Prezentacje firm
- Szkolenie z zakresu serwowania wina hiszpańskiego do ryb i owoców morza, przeprowadzone przez przedstawiciela producenta wina
- Szkolenie z zakresu serwowania ryb i owoców morza
- Live cooking w wykonaniu szefów kuchni i gwiazd z książki „Gotuj z gwiazdami” (m.in. Jacek Szczepański, Andrzej Bryk, Sylwester Lis, Paweł Twerjanowicz)
16.00 – 17.00
- Lunch oraz prezentacja i degustacja deserów
20.00 – 3.00
- Uroczysty bankiet i VIP Party (przewidziane ok. 500 osób)
- Pokaz stołów kuchni regionalnej
- Pokaz mody
- Skiba Show
*Koszt uczestnictwa w Festiwalu-120zł za nocleg (oferta specjalna ) w pokoju jednoosobowym
* Koszt uczestnictwa w Festiwalu-100zł za nocleg (oferta specjalna) w pokoju dwuosobowy
ZAPRASZAMY!!!
Firma Wilbo S.A.,Tadeusz Dobrowolski Tel. 602-441-022
Sponsor główny:
Patronat medialny:
Internetowy patronat medialny:
Partnerzy:
SZANOWNI PAŃSTWO,

Jesteśmy firmą zajmującą się dystrybucją kaw segmentu Premium i Super Premium oraz urządzeń gastronomicznych. Podstawy sukcesu naszej firmy tworzą ludzie, dlatego zatrudniamy i współpracujemy tylko z wysokiej klasy specjalistami w swoich dziedzinach.
Połączenie jakości ziarna, tradycyjnej włoskiej kawy, wiedzy i technologii daje ESPRESSO 0039 za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat, który został doceniony na całym świecie. Mamy nadzieje, że znajdzie teraz uznanie i zwolenników wśród Państwa.
W trosce o naszych klientów, by w pełni realizować ich oczekiwania, nawiązaliśmy współpracę z najlepszymi dostawcami sprzętu do kawy. Jesteśmy dystrybutorem włoskich ekspresów marki Bezzera.
Dzielimy się nią i jednocześnie inspirujemy innych. Współpracujemy z najlepszymi baristami w Polsce, firmą Colours of Coffee, która jest członkiem SCAE (Speciality Coffee Assosiation of Europe – Europejskie Stowarzyszenie Kawy Najwyższej Jakości) co zobowiązuje ich do szerzenia kultury kawowej. Razem z colours of coffee pragniemy zapewnić Państwu podczas biznesowego spotkania, konferencji czy też imprezy firmowej, nie tylko najwyższej jakości kawę, ale również profesjonalną obsługę oraz szereg interesujących ciekawostek, o których szerzej piszemy w dalszej części oferty.
OBSŁUGA – JAK TO WYGLĄDA?
Dlatego właśnie każda z kaw przygotowywana jest przez baristę techniką latte art co zdecydowanie uatrakcyjnia podawane napoje. Wzory serca, rozety czy gwiazdy to tylko jedne z nielicznych, które pojawią się na powierzchni kawy. Bardziej skomplikowane wzory przedstawiające np. „misia”, „łabędzia”, „kowboja” oraz inne tworzone przy użyciu sosów czy posypek z pewnością umilą całą imprezę.
Oprócz dbałości o atrakcyjny wygląd serwowanych kaw, przede wszystkim dbamy o ich smak oraz najwyższą jakość. Duże natężenie ruchu nie jest więc w stanie wpłynąć negatywnie na serwowane napoje. Oprócz kaw na bazie espresso, serwujemy również bogatą w smaku kawę przelewową, która jest świetnym zamiennikiem dla wszystkim znanej lecz nie zawsze dobrze przygotowanej i smacznej „czarnej kawy”. Podczas pracy barista dzieli się doświadczeniem oraz wskazówkami dotyczącymi aspektów związanych z kawą. W wolnych chwilach „wprowadza” gości za bar by sami spróbowali swoich sił w przygotowaniu unikalnego wzoru czy dobrego espresso.
KAWA

Najczęściej stosowaną kawą na tego typu imprezach do espresso jest kawa PRESTIGE 100% wysokiej jakości ziarna kawy Arabica z Ameryki Środkowej. Jest bardzo aromatyczną mieszanką, wydzielającą słodki, delikatny i przyjemny aromat.
Rezultatem jest słodka i kremowa kawa, o charakterystycznym, rozwojowym młodym smaku.
Natomiast do napojów mlecznych dajemy kawę SUPREME, idealne połączenie dla koneserów i smakoszy składające się prawie wyłącznie z umytych ziaren kawy Arabica z Ameryki Środkowej. Aromat, struktura dają idealnie wyważone połączenie.
BARISTAS – Profesjonalną obsługę na ekspresach kolbowych zapewniają:

ŁUKASZ JURA– Od kilku lat związany z kawą, barista pasjonujący się zarówno paleniem kawy oraz komponowaniem mieszanek, przygotowywał finalistów czeskich mistrzostw baristów 2008; trener w norweskiej sieci kawiarni Stockfleths; uczestnik międzynarodowych warsztatów NORDIC ROASTER 2008; w 2009 roku został oficjalnym członkiem norweskiej drużyny narodowej baristów i wspólnie wywalczył vice mistrzostwo Norwegii na Nornic Barista Cup 2009; członek SCAE – Speciality Coffee Assn. of Europe”. MISTRZ POLSKI BARISTA 2007, ?10 MIEJSCE MISTRZOSTWA ŚWIATA BARISTOW 2007 (najwyższe miejsce zajęte przez polskiego zawodnika) ?Mistrz Norwegii Latte Art 2009, Mistrz Świata Aeropress 2009
Rodzaje kaw:
PRESTIGE
SUPREME
SPECIAL
100% KAWY ARABIKA W PUSZCE 3 kg
"Kawa jest złotem prostego człowieka i – jak każde złoto – obdarza wszystkich poczuciem luksusu i szlachetności.”
(Abd-Al.-Kadir)
SZKOŁA BARISTÓW