INTERNORGA prezentuje trendy i innowacje
Opublikowano: 11-03-2010

Ponad tysiąc wystawców z Niemiec i zagranicy
INTERNORGA – wiodące targi dla branży gastronomicznej w Hamburgu 12-17 marca
Nowością na tegorocznej edycji INTERNORGA jest specjalny obszar dla nowych wystawców. Skierowany jest on do małych i średnich przedsiębiorstw, które wcześniej nie wystawiały się na targach INTERNORGA. Stanowi to dla nich doskonałą okazję do zaprezentowania swoich produktów na międzynarodowej arenie. Przewiduje się, że podobnie jak w zeszłych latach, INTERNORGA przyciągnie ponad 100 tys. odwiedzających z Niemiec i zagranicy.
Bernd Aufderheide, Prezydent i Dyrektor Generalny HMC (Hamburg Messe und Congress GmbH)uważa, że jedną z silnych stron tych międzynarodowych targów jest ich duży dynamizm. – Charakterystyczna cechą targów INTERNORGA jest to, że się wciąż rozwijają i że cały czas trzymają rękę na pulsie branży. Stanowią one zarówno dla wystawców jak i odwiedzających cenne źródło informacji, nawet w czasach trudności ekonomicznych i inspirują przedstawicieli branży nowymi pomysłami.
Ralf Hűbner, Przewodniczący Rady Wystawców INTERNORGA, z optymizmem patrzy na zbliżającą się 84-tą edycję targów INTERNORGA. – Jestem przekonany, że INTERNORGA będzie dla naszego rynku odpowiednim i ważnym bodźcem. Są to wiodące międzynarodowe targi tego sektora i doskonałe miejsce dla firm, aby przedstawić swoją ofertę. To właśnie tutaj mogą oni zaprezentować swoje produkty specjalistom z branży i nawiązać cenne kontakty.
INTERNORGA to 87 tys. m² powierzchni wystawienniczej w 11 halach, podzielonych tematycznie na obszary: „Żywność i Napoje”, „Organizacja i Komunikacja”, „Technologie i Środowisko”, „Meble i Dekoracja Wnętrz”, „Piekarnictwo i Cukiernictwo, Wyposażenie dla sklepów”. Praktycznie wszystkie znaczące firmy na rynku wystawią się w Hamburgu, a wiele z nich po raz pierwszy przedstawi swoje nowe produkty.
INTERNORGA to również ważne miejsce spotkań specjalistów z branży, także dzięki bogatemu programowi konferencji. Swoją obecność na 29-tej międzynarodowej konferencji – Foodservice Forumzapowiedzieli Alexander Schramm, członek zarządu McDonald’s Deutchland i prof. Christopher C. Muller z Uniwersytetu w Orlando na Florydzie (University of Central Florida). To największe europejskie spotkanie profesjonalistów z branży gromadzące 1,5 tys. uczestników z różnych stron świata.
Planowany jest również konkurs „Chefs’ Grand Prix” – zawody dla młodych kucharzy z najwyższą nagroda pieniężną w Niemczech.
INTERNOGA, 84 edycja międzynarodowych targów gastronomicznych odbędzie się w Hamburgu od 12-17 marca, będzie czynna w godzinach: od 10:00 do 18:00. Koszt biletu wstępu: 26 Euro (bilet dwudniowy 36 Euro), dla uczniów i studentów: 12.50 Euro.
Więcej informacji: www.hamburg-messe.de/internorga/in_en/start_main.php
*********************************************************
INTERNORGA presents trends and innovations
More than 1,000 exhibitors from Germany and abroad
INTERNORGA – the leading trade show for catering and food service at Hamburg Fair site from 12 to 17 March
Current trends, new products and technical innovations play a key role for economic success in the out-of-home market. INTERNORGA, to be held at the Hamburg Fair site from 12 to 17 March, showcases the ideas, innovations and concepts from the industry in response to the present challenges, and shows which way the industry is moving. This leading fair for the out-of-home market features more than 1,000 exhibitors from Germany and abroad, presenting their innovations, trends and complete solutions from the areas of hotels, restaurants, catering, bakery and confectionery.
The Newcomers’ Area is a premiere at this year’s INTERNORGA. It is aimed at small and mid-sized businesses which have not previously exhibited at INTERNORGA. It gives them an ideal opportunity to present their products to an international specialist audience. As in previous years, INTERNORGA is expected to attract more than 100,000 trade visitors from Germany and abroad.
Bernd Aufderheide, President and CEO of HMC (Hamburg Messe und Congress GmbH), believes that one of the strengths of this international trade fair is its great dynamism – “What is characteristic of INTERNORGA is the way it is constantly developing, and always has its finger on the pulse of the industry. It gives exhibitors and trade visitors vital orientation, even in times of economic difficulty; it identifies trends and inspires the market with new ideas.”
Ralf Hübner, Chairman of the INTERNORGA Exhibitor Council, looks forward with optimism to the 84th INTERNORGA – “I am convinced that INTERNORGA will give the out-of-home market important stimuli. It is the leading international trade fair in this sector, and the ideal platform for companies to make their presentations. This is where they can present their innovations to a discerning specialist audience, and make contacts going beyond the boundaries of their own industry.”
INTERNORGA displays a wide range of high-quality exhibits that is unparalleled anywhere in the world, on about 87,000 square metres of exhibition space in eleven exhibition halls. It covers the whole bandwidth of the out-of-home market, with the thematic areas “Food & Beverages”, “Organisation & Communication” (Halls A1 and B1 to B4), “Technology & Environment” (A2 to A4), “Furnishings & Fittings” (B5 and B7), and “Baking and Confectionery Supplies, Shopfitting” (B6 and now also on the upper floor of the South Foyer). Practically all the leading companies in the market will be there in Hamburg, and many will launch new products at INTERNORGA.
INTERNORGA is not only an innovation show and trend indicator. It also plays a key role as an international meeting point in the hospitality market. That is due not least to the outstanding supporting programme of trade conferences. There will be eminent speakers from Germany and abroad at the 29th International Foodservice Forum, such as Alexander Schramm, a member of the Management Board of McDonald’s Deutschland, and Prof. Christopher C. Muller of the University of Central Florida in Orlando, presenting fresh ideas and innovative concepts – it is Europe’s biggest professional food service conference, with some 1,500 participants from all parts of the world.
The German Congress for Bulk Cateringwill also attract top experts. There is a Hospitality Forum giving expert insights, and attractive shows and competitions such as the “Chefs’ Grand Prix”– the young cooks’ competition with the highest prize money in Germany.
INTERNORGA, 84th International Trade Show for Catering and Food Service, will be held at the Hamburg Fair site from 12 to 17 March 2010, open daily from 10:00 to 18:00. The admission charge is EUR 26 (2-day ticket EUR 36), concession for students in this sector: EUR 12.50. Admission subject to proof of bona fide trade status.
More information: http://www.hamburg-messe.de/internorga/in_en/start_main.php