IV Ogólnopolski Festiwal Jabłka – lista uczestników
Opublikowano: 07-09-2009

Komunikat organizacyjny
KONKURS KULINARNY – „Zastosowanie jabłka w polskiej kuchni”
Na podstawie regulaminu określającego uczestnictwo w konkursie
2.6 Ilość kucharzy startujących jest limitowana i określona kolejnością nadesłanych zgłoszeń.
Organizatorzy informują, że do uczestnictwa w konkursie zostały zakwalifikowani n/w uczestnicy.
1. Restauracja "Dworek Łódź" – Arkadiusz Wilamowski
2. Hotel WESTIN Warszawa – Przemysław Gryz
3. Hotel Verde Montana Kudowa Zdrój – Wojciech Kurzawiak
4. Zespół Zamkowo – Parkowy w Krasiczynie – Maciej Gołdyn
5. Zamek w Dubiecku – Monika Suwała
6. Grand Hotel Rzeszów – Marek Lechowicz
7. Beskidzki Klub Kulinarny
Restauracja Dwór Świętoszówka -Władysław Zięcina
8. Restauracja ‚Adria" Pałac Ballestrema – Robert Bytomski
9. Giancarlo Ristorante Italiana – Łukasz Gałązka
10. Restauracja Jan – Bełchatów – Przemysław Wieloch
Skład Jury:
Jury Degustacyjne:
1. Waldemar Hołówka – KSK , Przewodniczący Jury
2. Mirosław Drewniak – KSK
3. Wiesław Zuzek – LOT Catering Kraków
4. Stefan Birek – Szef Kuchni Hotel LORD
5. Ryszard Dudziak – Restauracja Bakata , Hotel GROMADA
Jury Techniczne:
1. Zbigniew Kurleto – KSK
2. Giancarlo Russo – KSK
3. Karlos Gonzales Tejera
Informacja dodatkowa:
Czasopismo Gastronomia Polska ufunduje Puchar za najlepszą aranżacje dania festiwalowego , honorowo w Jury zasiądzie przewodniczący rady programowej Gastronomia Polska Wiesław Wróblewski
Waldemar Hołówka