Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 4.06.2011

Opublikowano: 04-02-2011

Konkurs  nominowany  do  Kulinarnego  Pucharu  Polski  2011
Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord.
Współorganizatorem Konkursu jest Hotel – Zamek w Pułtusku Stowarzyszenie „Wspólnota Polska” Dom Polonii.

 kuchnia_polska_wczoraj_i_dzis.jpg

Wsparcie merytoryczne nad Konkursem objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Konkurs odbędzie się przy wsparciu medialnym TVP-1 program „Kawa czy Herbata”.
Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Sponsorami głównymi są: Firma Lazur, Firma Polmlek Group, Firma Menos.
ZAPROSZENIE   DO   KONKURSU
Konkurs  skierowany  jest  do  kucharzy  profesjonalnych  oraz  uczniów  szkół  gastronomicznych.
Cel  Konkursu  Kulinarnego : 
Propagowanie  polskiej  sztuki  kulinarnej.
Łączenie  kulinarnych  tradycji  ze  współczesnością.
Promowanie  producentów  polskiej  żywności.
W rywalizacji o puchar „Złotej Korony” dla najlepszego dania Kuchni Polskiej
udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharskie.
Konkurs  odbędzie  się 
04 czerwca 2011 roku  na  podzamczu  Hotelu ***  Zamek  w  Pułtusku-Dom  Polonii  
w  kategoriach: 
     KUCHARZE   PROFESJONALNI 

UCZNIOWIE   SZKÓŁ   GASTRONOMICZNYCH

kucniadawniejidzis.gif

Przedmiotem Konkursu jest :
PRZEKĄSKA   ZIMNA   LUB   CIEPŁA
Filet z suma ze skórą + szyjki rakowe + bób
DANIE   GŁÓWNE 
Comber z daniela b/k + dowolny ser Firmy ”Lazur” + młoda kapusta kiszonaDO POBRANIA: 
Tutaj znajdziesz : Regulamin Konkursu – profesjonaliści
regulamin_profesjonalisci.pdf.pdf Regulamin_profesjonaliści.pdf

Tutaj znajdziesz :
Regulamin Konkursu – uczniowie szkół gastronomicznych
regulamin_uczniowie.pdf Regulamin_uczniowie.pdf

Tutaj znajdziesz :
Formularz zgłoszeniowy – profesjonaliści
zgloszenieprofesjonalisci.pdf.pdf Zgłoszenie_profesjonaliści.pdf

Tutaj znajdziesz :
Formularz zgłoszeniowy – uczniowie szkół gastronomicznych
zgloszenie_uczniowie.pdf.pdf Zgłoszenie_uczniowie.pdf

zgoda_naprzetwarzaniedanych_osobowych.doc Zgoda_na_przetwarzanie_danych_osobowych.doc

Szczegółowe informacje dotyczące Konkursu podane zostaną do publicznej wiadomości w późniejszym terminie.
sponsorzy.png
W ramach imprez dodatkowych odbędą się :
Finał Konkursu telewidzów „Rodzinne potyczki kulinarne – Polskie danie z rusztu”.
Potyczki kulinarne – grillowanie dla aktorów i dziennikarzy.
Konkurs Kulinarny dla motocyklistów z Gold Wing Club of Poland.
W ramach programu „Kulinarna Edukacja Dzieci i Młodzieży” – mini turnieje kulinarne.
Tradycyjnie, jak co roku podczas trwania Konkursu przeprowadzona będzie akcja charytatywna .
W latach ubiegłych wspieraliśmy Fundacje Dzieci Żywionych Inaczej, w wyniku akcji charytatywnej zostało zakupionych
5 mini pomp do żywienia pozajelitowego za łączną kwotę ponad 18 tys. PLN.
W III edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
udział zapowiedziało wiele znanych osób ze środowiska dziennikarskiego i artystycznego.
Relacja z imprezy zostanie zarejestrowana i wyemitowana w telewizyjnym programie TVP-1 „Kawa czy Herbata”.
Zwycięzcy konkursów zaproszeni zostaną do programu „Kawa czy herbata”,
gdzie wraz z Szefem Kuchni Stefanem Birkiem będą mogli zaprezentować swoje zwycięskie dnie.
Wszystkich chętnych do udziału i współpracy serdecznie zapraszamy
Kapituła
Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”