„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” – lista uczestników
Opublikowano: 22-05-2018
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU
Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące drużyny:
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
- Tomasz Sowiński oraz Marcin Kowalski – RESTAURACJA PASJA (Gorzów Wlkp.)
- Marcin Ćwik oraz Mikołaj Kruszona – PURO HOTEL POZNAŃ (Nifty No.20)
- Paweł Żukowicz oraz Przemysław Siuda – RESTAURACJA SOWA (Bydgoszcz)
- Janusz Sychta oraz Dawid Widrowski – SHERATON SOPOT HOTEL
- Hubert Misterkiewicz oraz Łukasz Wolny – HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ (Busko Zdrój)
- Bartosz Ludniewski oraz Tomasz Szymański – SMACZNA DIETA I HOTEL FADO (Gorzów Wlkp.)
- Mariusz Szwerluga oraz Piotr Kuzdro – GRAND HOTEL BOUTIQUE (Rzeszów)
- Grzegorz Bucki oraz Adriana Wójcikowska – RESTAURACJA AMARYLIS (Kraków)
- Dariusz Gibas oraz Sebastian Ossowski – PROLOGUE RESTAURANT (Gdańsk)
- Jakub Rusinek oraz Wojciech Kotula – HOTEL METROPOLITAN (Rzeszów)
- Dominik Moćko oraz Piotr Trześniewski – HOTEL MARRIOTT (Warszawa)
- Sebastian Szynkiewicz oraz Patrycja Reich – DOLCE VITA (Bydgoszcz)
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE
- Dawid Zagrzywiec oraz Piotr Gipsiak – HOTEL RENAISSANCE/HOTEL COURTYARD
- Jarosław Żuchowicz oraz Julia Włodarczyk – HOTEL MERCURE OPOLE
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
- Jakub Sobczak oraz Jacek Darnowski – ZSG ŁÓDŹ
- Bartosz Krajewski Monika Lewkowicz – ZSGH GDAŃSK
- Jakub Małkowski oraz Paulina Karaluch – ZSG WARSZAWA
- Przemysław Rybski oraz Dominik Wiśniewski – ZSGH WARSZAWA
- Łukasz Florjańczyk oraz Grzegorz Zych – ZSG WARSZAWA
- Krzysztof Kowalski oraz Filip Ziemiński – ZSG RZESZÓW
- Szymon Jakubasz oraz Weronika Pławińska – ZS NR 7 w WAŁBRZYCHU
- Grzegorz Królik oraz Arkadiusz Woźniak – TECHNIKUM LIDER LUBLIN
KATEGORIA UCZNIOWIE – EKIPY REZERWOWE
- Milena Koprowska oraz Katarzyna Polaczyk – ZESPÓŁ SZKÓŁ I PLACÓWEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO w Zielonej Górze
- Kamila Sokołowska oraz Marek Krzysiak – TECHNIKUM MENEDŻERSKIE w Bydgoszczy
Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” powinny do dnia 23 maja 2018 roku dokonać potwierdzenia uczestnictwa w konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres : konrad.birek@gmail.com
Brak potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie drużyny z konkursu i zastąpienie jej ekipą rezerwową.
Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 27 maja 2018 roku upływa termin nadsyłania zapotrzebowania na obowiązkowe produkty konkursowe.
Pozostałym drużynom, które nie zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w kolejnych edycjach konkursu.