KulinarnyPuchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego

Opublikowano: 27-01-2023

10 marca br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbędzie się 1. Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego. Celem konkursu jest przede wszystkim zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa wieprzowego i wołowego.  

O Puchar będzie walczyło dziesięć dwuosobowych zespołów składających się z młodych adeptów sztuki kulinarnej reprezentujących szkoły gastronomiczne z terenu całej Polski. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie dnia głównego z wykorzystaniem wybranego rodzaju polskiego mięsa wieprzowego i wołowego, jak również produktów regionalnych i sezonowych.

Organizatorem konkursu jest Związek Polskie Mięso, a podmiotem odpowiedzialnym za realizację Akademia Kulinarna Marcina Budynka. Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym przez Klub Szefów Kuchni zrzeszający najwybitniejszych kucharzy w Polsce.

Zapraszamy!

Regulamin do pobrania

Formularz do pobrania

Receptura do pobrania

Koordynator projektu/ kontakt dla uczestników i mediów:

Sylwia Boetcher, e-mail: sylwia.boetcher@gmail.com, tel.: +48 501 382 622