UWAGA!! Kulinarny Talent 2010 zmiany w zasadach uczestnictwa
Opublikowano: 20-01-2010

Szanowni Państwo nastąpiły zmiany w zasadach uczestnictwa.
Prosimy o pobranie aktualnego formularza.
zasady_uczestnictwa_konkurs_roberta_sowy_19_02.doc
Przepraszamy za utrudnienie.
Organizatorzy
Szanowni Państwo,
Mamy przyjemność zaprosić Państwa do udziału w II edycji absolutnie nowatorskiego projektu jakim jest Konkurs Sztuki Kulinarnej Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2010”
Organizatorem Konkursu jest Robert Sowa i MT Targi przy pomocy merytorycznej Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz Agencji Ready PR Events&More. Konkurs odbędzie się w dniu 25 marca 2010r. wCentrum Targowo – Kongresowym MT Targi w Warszawie, podczas największych Targów branży HoReCa – EuroGastro 2010.
Celem przedsięwzięcia jest wyłonienie wybitnych talentów kulinarnych wśród młodych i zdolnych kucharzy. Konkurs jest także formą aktywizacji i stymulacji rozwoju zawodowego, a także poszukiwania nowych kierunków w gastronomii. Ponadto strefa kulinarna i gastronomiczna stanowi doskonałą formę promocji dla firm partnerskich i sponsorskich.
W ubiegłym roku odbyła się I edycja konkursu, w której prestiżową statuetkę Roberta Sowy i tym samym tytuł „Kulinarny Talent 2010”otrzymał Norbert Sokołowski z restauracji Moonsfera w Warszawie, nagrodę za smak, przyznaną przez Jury Gwiazd, w którego skład weszły: Katarzyna Cerekwicka, Agnieszka Popielewicz, Ilona Felicjańska, zdobył Marcin Jabłoński uczeń Kurta Schellera. Wyróżnienie otrzymał również najmłodszy uczestnik konkursu Mateusz Maciński, rekomendowany przez Artura Grajbera z hotelu Sheraton. Konkurs prowadzili Dorota Wellman i Robert Sowa.
Gościem honorowym konkursu była Pani Prezydentowa Jolanta Kwaśniewska.
zasady_uczestnictwa_konkurs_roberta_sowy.doc
formularz_zgloszeniowy_2010.doc
receptura_pracy_konkursowej_2010.doc