L’Art de la cuisine Martell 2013
Opublikowano: 11-01-2013

W dniach 01-03 marca 2013 roku XIV-wieczny Zamek w Rynie gościć będzie uczestników jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’Art de la cuisine Martell od kilku lat organizowany jest w tym wyjątkowym miejscu, w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich.
LISTA UCZESTNIKÓW ZAKWALIFIKOWANYCH DO KONKURSU do pobrania



Tegorocznym tematem konkursu jest Kurczak Bjafagel Premium. Każda drużyna uczestnicząca w konkursie musi obowiązkowo wykonać potrawę w formie dania głównego dla 10 osób podanego wyłącznie na talerzach. Do jej przygotowania konieczne będzie użycie Kurczak Bjafagel Premium – francuska rasa ze szweckiej hodowli ekologicznej. Produkt dostępny – MARTMAR food and pleasure
Do przyrządzania potrawy nie wolno użyć koniaku Martell, jednak po jej wykonaniu każda ekipa będzie musiała dobrać odpowiedni rodzaj Martell-a harmonizującego ze smakiem potrawy. Wszystkie prace konkursowe powinny być wyjątkowo oryginalne, jednocześnie bardzo eleganckie i wykwintne.
W poprzednich edycjach konkursu w szranki stawały ekipy z wielu znamienitych restauracji. Wśród uczestników i laureatów konkursu znaleźli się młodzi adepci sztuki kulinarnej z hoteli INTERCONTINENTAL Warszawa, Andel’s Łódź, Restauracja Ancora, Sheraton Sopot, Le Meriden Bristol, Zamek Dubiecko.
Sam konkurs, a także pięknie wyeksponowane na zadaszonym zamkowym Dziedzińcu stoiska sponsorów odwiedzane są zazwyczaj przez 800-1000 osób. Właściciele restauracji, menedżerowie i szefowie kuchni mogą zdobyć tu znakomite doświadczenie, skorzystać z ciekawych prezentacji, ale także wziąć udział w bezpłatnych, specjalnie dla nich przygotowanych szkoleniach i seminariach, odbywających się podczas Konkursu.
Wszystkie zainteresowane zespoły prosimy o przesyłanie formularza zgłoszeniowego faxem pod nr 089/642 70 13 lub mailem na adres d.strucinski@hotelanders.pl
Szczegółowych informacji dotyczących konkursu udziela
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY do pobrania
Proponujemy zakup specjalnego pakietu pobytowego, obowiązującego podczas trwania konkursu:
- noclegi w pokoju 1 lub 2-osobowym
- wstęp na sobotni konkurs
- lunch w sobotę
- zaproszenie na wieczorną Galę
Cena pakietu:
PARTNER MERYTORYCZNY