Właśnie trwa L’Art de la cuisine Martell 2015
Opublikowano: 12-01-2015
Jury Techniczne i Degustacyjne: Aleksandra Sowa, Andrzej Bałdyga, Paweł Oszczyk, Adam Chrząstowski, Jarosław Walczyk, Marek Widomski, Tomasz Deker, Grzegorz Labuda, Krzysztof Szulborski, Grzegorz Kazubski, Jarosław Uściński, Tomasz Dziura i Łukasz Pielak.
Lista Uczestników zakwalifikowanych do konkursu:
- Krystian Pełka i Grzegorz Marzejon , Villa & Restauracja Antonina – Sopot
- Artur Szwacki i Adam Ronka, Restauracja Cucina City Park – Poznań
- Krzysztof Bielawski i Patryk Stanewicz , Restauracja Szeroka – Toruń
- Adam Piechaczek i Sebastian Demakin, Hotel Alter- Lublin
- Michał Seyda i Anna Solarz, Hotel Bukovina ****- Bukowina Tatrzańska
- Jakub Walczak i Tomasz Zderenka , Restauracja Enjoy Platinum Palace Residence- Poznań
- Wojciech Żółtowski i Adrian Mira, Restauracja LaLo- Ostróda
- Filip Stępień i Dawid Ślęczka, Hotel Galaxy Restauracja Andromeda – Kraków
- Kacper Kosewski i Kamil Stachowiak, Restauracja NOLITA – Warszawa
- Dariusz Kuduk i Andrzej Fiołek, Hotel Grand Sal Wieliczka – Wieliczka
- Dominik Karpik i Marcin Milda, Restauracja Mercato Hilton – Gdańsk
- Piotr Czarnynoga i Krzysztof Mesjasz, Restauracja „Wodna Wieża” – Pszczyna
- Karol Zdebski i Piotr Skrzypoń, Pałac Goetz Boutique Hotel & SPA – Brzesko
- Piotr Pawłowski i Tomasz Janczewski, Andel’s Hotel -Łódź
- Wiesław Bujalski i Łukasz Ptaszyński, Hotel Monopol -Katowice
- Daniel Olas I Dawid Szkudlarek, Hotel Zdrojowy PRO VITA i Folwark Folińscy – Kołobrzeg
MARTELL
To uznana na całym świecie marka, najbardziej szlachetnych wyrafinowanych w smaku koniaków pochodzących z południowo – zachodniej Francji, których historia powstania sięga 1715 roku. W całej gamie produktów odnajdziemy takie trunki jak: Martell VS, Martell VSOP, Martell XO.
FORMUŁA KONKURSU
L’Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od 12 lat w wyjątkowych miejscach. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak). Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2015 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.
W konkursie bierze udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnie przygotowanych do konkursu stanowiskach. Na przygotowanie każdego dania kucharze będą mieć 1 godzinę.
Podczas konkursu potrawy oceniane są przez trzy zespoły jury – pierwszy to JURY TECHNICZNE, , w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce oraz JURY DEGUSTACYJNE złożone z Szefów Kuchni. To pierwsze jury oceniać będzie potrawy wg zgodności z regulaminem konkursu, tj. pod kątem sposobu przyrządzenia potrawy, podania i samego jej smaku. Trzeci zespół to JURY KONESERÓW, które przyznaje swoją osobną nagrodę. Tylko ocena Jury Technicznego i Degustacyjnego nominuje do Kulinarnego Pucharu Polski.
W PROGRAMIE M.IN:
27.02.2015 R.
* odprawa uczestników
* ekscytujący wieczór w podziemiach
28.02.2015 R.
* konkurs kulinarny na zamkowym dziedzińcu
* prezentacje sponsorskie
* warsztaty kulinarne
* gala na zakończenie konkursu
REGULAMIN KONKURSU DO POBRANIA
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY DO POBRANIA
UWAGA! – Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 15 lutego 2015 roku. Termin uważa się za zachowany w przypadku wysłania e-maila najpóźniej w tym dniu, bądź listu z datą stempla pocztowego nie późniejszą niż 12 lutego 2015 roku.
Za PR konkursu odpowiada agencja SmartenPR
www.smartenpr.pl