Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru
Opublikowano: 22-01-2019
Zakończyły się eliminacje do Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru. W tym roku wydarzenie odbędzie się pod wesołym tematem: „A w tym roku temat dziki: czekolada i tropiki”.
Do udziału zaproszono wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych tj. restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu.
Celem Mistrzostw jest popularyzacja sztuki cukierniczej w branży gastronomicznej. Zgłosiło się kilkadziesiąt drużyn z całego kraju. Jury kwalifikacyjne złożone z przedstawicieli stowarzyszeń kucharskich oraz mistrzów cukierniczych wybrało 12 najlepszych zgłoszeń. W tym roku było to szczególnie trudne ze względu na bardzo wysoki i wyrównany poziom prac. Ostatecznie w Warszawie będziemy mogli podziwiać prace następujących drużyn:
• ALBERTINA RESTAURANT & WINE
• BROWAR WIATR HOTEL ***
• Grand Hotel Rzeszów Sp.z o.o.
• Hotel DeSilva Premium Opole
• Kamienica numer 6
• Park Hotel Sp. z o.o.
• Powidok restauracja autorska• Restauracja Art
• Restauracja Bazar 1838
• Restauracja Cucina
• Restauracja Halka (Hotel Aries)
• Restauracja Pastamore (Hotel Grępielnia)
Przypominamy, że Mistrzostwa odbędą się 19 lutego podczas najsmaczniejszych polskich targów – Expo Sweet w Warszawie, przy ul. Prądzyńskiego 12/14
Jeśli ktoś z Czytelników chciałby wystartować w konkursie na Expo Sweet, to nadal przyjmowane są zgłoszenia do mistrzostw lodziarskich – szczegóły na stronie: www.exposweet.pl