Mistrzostwa UBC BBQ 2015
Opublikowano: 02-04-2015
W dniach 12-14 czerwca w Dolinie Charlotty odbędą się Mistrzostwa UBC BBQ 2015 oraz Otwarte Mistrzostwa Polski. Impreza ma charakter międzynarodowych zawodów kulinarnych.
Program Mistrzostw UBC BBQ oraz Otwartych Mistrzostw Polski
12 czerwca – piątek
- 12.00 – 16.00 – Rejestracja drużyn, przydział miejsc i budowa stanowisk roboczych na potrzeby konkursu
- 16.00 – 18.00 – Parada drużyn
- 18.00 – 19.00 – Spotkanie kapitanów drużyn i losowanie drużyn chętnych do udziału w „konkursie publicznym”
- 19.00 – 20.00 – Odbiór produktów do konkursu głównego
- 20:00 – 23.00 – Kolacja powitalna dla drużyn i gości
13 czerwca – sobota – główny konkurs
- 09.30 – 11.00 – Szkolenie, odprawa i złożenie ślubowania przez jury
- 11.30 Danie Narodowe
- 12: 00 Ryba
- 12: 30 Kurczak
- 13: 00 Żeberka wieprzowe
- 13: 30 Szynka/łopatka wieprzowa
- 16.00 Ceremonia wręczenia nagród
- 18.00 Koncert gwiazdy wieczoru
14 czerwca – Niedziela
• 9.00 – 12.00 – Wyjazd drużyn uczestniczących w zawodach.
Imprezy towarzyszące:
- 13 czerwca – bicie rekordu Guinnessa w konkurencji na największą ilość osób grillujących jednocześnie
- 12-13 czerwca – przegląd zespołów rockowych – UBC Charlotta Rock FestiwalV
- 12 czerwca – zawody Enduro – UBC Charlotta Moto Extreme
- 12 czerwca – pokazy lotnicze z udziałem motoparalotni pojedynczych i podwójnych poprowadzonych przez Mistrzów Świata w Paralotnictwie Slalomowym
- 12-13 czerwca – jarmark – wystawy rękodzieł, sztuk ludowych oraz zbieractwa z miast zrzeszonych w UBC oraz wystawa stoisk miast członkowskich
ARKUSZ ZGŁOSZENIOWY PROFESJONALIŚCI/ ENTRY FORM PROFESSIONALS do pobrania
ARKUSZ ZGŁOSZENIOWY AMATORZY/ ENTRY FORM AMATEURS do pobrania