Mistrzostwa UBC BBQ 2015

Opublikowano: 02-04-2015

W dniach 12-14 czerwca w Dolinie Charlotty odbędą się Mistrzostwa UBC BBQ 2015 oraz Otwarte Mistrzostwa Polski. Impreza ma charakter międzynarodowych zawodów kulinarnych.

UBC_PBQA_logo

 

Program Mistrzostw UBC BBQ oraz Otwartych Mistrzostw Polski

12 czerwca – piątek

  • 12.00 – 16.00 – Rejestracja drużyn, przydział miejsc i budowa stanowisk roboczych na potrzeby konkursu
  • 16.00 – 18.00 – Parada drużyn
  • 18.00 – 19.00 – Spotkanie kapitanów drużyn i losowanie drużyn chętnych do udziału w „konkursie publicznym”
  • 19.00 – 20.00 – Odbiór produktów do konkursu głównego
  • 20:00 – 23.00 – Kolacja powitalna dla drużyn i gości

13 czerwca – sobota – główny konkurs

  • 09.30 – 11.00 –  Szkolenie, odprawa i złożenie ślubowania przez jury
  • 11.30  Danie Narodowe
  • 12: 00 Ryba
  • 12: 30 Kurczak
  • 13: 00 Żeberka wieprzowe
  • 13: 30 Szynka/łopatka wieprzowa
  • 16.00 Ceremonia wręczenia nagród
  • 18.00 Koncert gwiazdy wieczoru

14 czerwca – Niedziela

•    9.00 – 12.00 – Wyjazd drużyn uczestniczących w zawodach.

Imprezy towarzyszące:

  • 13 czerwca – bicie rekordu Guinnessa w konkurencji na największą ilość osób grillujących jednocześnie
  • 12-13 czerwca – przegląd zespołów rockowych – UBC Charlotta Rock FestiwalV      
  • 12 czerwca – zawody Enduro – UBC Charlotta Moto Extreme
  • 12 czerwca – pokazy lotnicze z udziałem motoparalotni pojedynczych i podwójnych poprowadzonych przez Mistrzów Świata w Paralotnictwie Slalomowym
  • 12-13 czerwca – jarmark – wystawy rękodzieł, sztuk ludowych oraz zbieractwa z miast zrzeszonych w UBC oraz wystawa stoisk miast członkowskich

REGULAMIN do pobrania

BBQ RULES download

ARKUSZ ZGŁOSZENIOWY PROFESJONALIŚCI/ ENTRY FORM PROFESSIONALS do pobrania

ARKUSZ ZGŁOSZENIOWY AMATORZY/ ENTRY FORM AMATEURS do pobrania