Ogólnopolski Festiwal Kuchni Dworskiej im. Tadeusza Matysiaka – X Edycja Dań Wielkanocnych

Opublikowano: 15-02-2011

kuchnia_dworska.jpg  

baranow_logo.jpg

ksk_logo.jpg



Już wkrótce 9.04.2011 roku w Zamku w Baranowie Sandomierskim
odbędzie się


 Ogólnopolski Festiwal Kuchni Dworskiej im. Tadeusza Matysiaka 
 – X Edycja Dań Wielkanocnych


Edycja Jubileuszowa

Festiwal jest pokazem sztuki kulinarnej prezentowanej przez przedstawicieli obiektów zabytkowych, mającym na celu powrót do tradycji  i wykwintności dań szlachecko – magnackich ściśle związanych  z tradycjami wielkanocnymi.

W tym roku obchodzimy 10 lecie Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Tadeusza Matysiaka, który jest organizowany w naszym obiekcie od 2002 roku.

Z tej okazji do udziału zapraszamy a zarazem gwarantujemy udział uczestnikom Festiwalu, którzy od 2002 roku zdobyli zwycięski Laur Festiwalu na przełomie  dziewięciu lat. Ranga konkursu i chęć na nowo pokazania przez uczestników Festiwalu swojej pasji i  umiejętności kulinarnych pozwoli nam w tym 2011 roku nadać Festiwalowi uroczysty  Jubileuszowy wymiar.

Konkurs jest cykliczny i odbywa się corocznie przed Świętami Wielkanocnymi w Baranowskim Zamku. Ma charakter prestiżowej imprezy, gdzie obiekty historyczne mają możliwość zaprezentowania się, przedstawiając polskie tradycje kulinarne oraz znaną w świecie polską gościnność. 

Zwycięska Ekipa Festiwalu jest nominowana do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski 2011 roku!
Atrakcją wieczoru będzie uroczysta Gala połączona z degustacją dań, w której wezmą  udział zaproszeni Goście znani ze świata biznesu, polityki, mediów i kultury.
Przewidywane nagrody:
Za zajęcie I miejsca: 
– Statuetka 
– Nagroda finansowa 
– Pozostałe nagrody od Sponsorów
Za zajęcie II miejsca: 
– Statuetka 
– Nagroda finansowa 
– Pozostałe nagrody od Sponsorów
Za zajęcie III miejsca: 
– Statuetka 
– Nagroda finansowa 
– Pozostałe nagrody od Sponsorów
Serdecznie zapraszamy sponsorów do udziału i współorganizowania Festiwalu, który odbędzie się 9.04.2011 r. na terenie Zespołu Zamkowo – Parkowego w Baranowie Sandomierskim a przede wszystkim laureatów Festiwalu reprezentujących zamki, dwory i pałace z całej Polski do udziału w konkursie kulinarnym i prezentacji stołu wielkanocnego. Dodatkowe informacje dotyczące konkursu i prezentacji stołu wielkanocnego zawarte są w regulaminie konkursu. 
Serdecznie zapraszamy na naszą stronę internetową www.baranow.com.pl do obejrzenia relacji z Festiwalu w 2010 r.  
Czekamy na zgłoszenia –  o udziale decyduje kolejność nadsyłanych formularzy zgłoszeniowych ! 
Termin zgłoszeń upływa 17 marca 2011 r.

formularz_2011.doc Formularz_zgłoszeniowy_2011.doc

regulamin_kuchnia_dworska2011.doc Regulamin_kuchnia_dworska2011.doc

Ekipy zakwalifikowane do udziału w konkursie zostaną powiadomione  o dopuszczeniu do konkursu do dnia 23 marca 2011 r. 
Wsparcie merytoryczne: Fundacja – Klub Szefów Kuchni  www.fundacja-ksk.pl

Kontakt : 
Waldemar Hołówka –  Fundacja Klub Szefów Kuchni – 0609 548 355 
Beata Zielińska /015/ 811 80 39 wew. 113; 0502 677 288 
beata.zielinska@baranow.arp.com.pl