Uwaga! Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” – lista uczestników i program

Opublikowano: 06-04-2010

image003.png

Lista  uczestników  zakwalifikowanych  do  II  edycji

Ogólnopolskiego  Konkursu  Kulinarnego  ”KUCHNIA  POLSKA  WCZORAJ  I  DZIŚ”

Pułtusk – 29  maja  2010 roku

lista1.jpg

lista2.jpg

 

Wszyscy uczestnicy zakwalifikowani do Konkursu, powinni najpóźniej do dnia 23 maja 2010 r. dokonać drogą elektroniczną (na adres : stefan.birek@wp.pl lub szczygielski.piotr@op.pl) potwierdzenia swojego udziału w Konkursie.



28 maja 2010 roku –    piątek

od    godz.12:00    –    zakwaterowanie uczestników Konkursu Kulinarnego w Hotel – Zamek Pułtusk, ul. Szkolna 11

godz.18:00    –    odprawa sędziów i ekip biorących udział w Konkursie – Komnata Zamkowa "Koncertowa"

    –    omówienie regulaminu

    –    losowanie numerów startowych

godz.19:00    –    wydawanie towaru (filet z lina + perliczka) – ekipom biorących udział w Konkursie

godz.20:00 do 24:00    –    kolacja w "Tawernie" nad brzegiem Narwii



29 maja 2010 roku – sobota

godz.06:00 do 11:00    –    śniadanie w Sali "Karmazynowej" i w Sali "Turkusowej"

godz.07:30    –    przywitanie przez organizatorów

–    przedstawienie składu sędziowskiego

–    przedstawienie startujących ekip

godz.07:45    –    wejście na stanowisko I ekipy kucharskiej Uczniów Szkół Gastronomicznych

godz.08:00 do 13:30    –    KONKURS  KULINARNY  W  KATEGORII  UCZNIOWIE  SZKÓŁ  GASTRONOMICZNYCH

godz.11:45    –    przywitanie przez organizatorów

–    przedstawienie składu sędziowskiego

–    przedstawienie startujących ekip

godz.12:00    –    wejście na stanowisko I ekipy kucharskiej Profesjonalistów

godz.12:15 do 18:15    –    KONKURS  KULINARNY  W  KATEGORII  PROFESJONALIŚCI

godz.19:30    –    Gala Diner

–    ogłoszenie wyników konkursów w kategorii Profesjonalistów i Uczniów  Szkół Gastronomicznych

–    zabawa do białego rana

   

30 maja 2010 roku –    niedziela

godz.06:00 do 11:00    –    śniadanie w Sali "Karmazynowej" i w Sali "Turkusowej"

do godz.12:00    –    wymeldowanie z Hotelu

    –    wyjazd ekip i gości

Rezerwacja noclegu ze śniadaniem w Hotelu Dom Polonii w Pułtusku w dn. 28 – 30 maja 2010 roku po preferencyjnych cenach na HASŁO KUCHNIA POLSKA

tel. (023) 692 90 00

fax (023) 692 05 24

e-mail: info@dompolonii.pultusk.pl

www.dompolonii.pultusk.pl

   

                  image003.png                  

3-kpplogo.jpg

Konkurs  nominowany  do  jubileuszowego

  X  Kulinarnego  Pucharu  Polski

 4-pultusk_logo.jpg    5-osskic_logo.jpg   6-ministerstwo_rolnictwa_logo.jpg

Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord.

Współorganizatorem Konkursu jest Hotel *** – Zamek w Pułtusku

Stowarzyszenie "Wspólnota Polska" Dom Polonii z Szefem Kuchni Krzysztofem Sutkowskim.

Wsparcie merytoryczne nad Konkursem objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Patronat honorowy nad Konkursem objął  Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.  

Sponsorem  Głównym  Konkursu  jest  Firma Lazur

ZAPROSZENIE   DO   KONKURSU 2-krajobraz.jpg

Konkurs  odbędzie  się  29 maja 2010 roku na  podzamczu  Hotelu ***  Zamek  w  Pułtusku-Dom  Polonii 

w  kategoriach :

KUCHARZE  PROFESJONALNI

UCZNIOWIE  SZKÓŁ  GASTRONOMICZNYCH

Przedmiotem Konkursu jest :



PRZEKĄSKA   ZIMNA   LUB   CIEPŁA   

RYBA  LIN  ( FILET )  FIRMY  „LIMITO”

DOWOLNY  SER  PLEŚNIOWY  FIRMY  „LAZUR”   



DANIE   GŁÓWNE

PIERŚ  Z  PERLICZKI FIRMY "JANEX"

ŚWIEŻE  BIAŁE  SZPARAGI

 MIÓD  PITNY

Regulamin  Konkursu   

                                   

7-regulamin-profesjonalisci.doc regulamin-profesjonaliści.doc

8-regulamin-uczniowie.doc regulamin-uczniowie.doc

Arkusz zgłoszeniowy

9-ark.zg-profesjonalisci.doc ark.zg-profesjonaliści.doc

10-ark.zgl.uczniowie.doc ark.zg.uczniowie.doc

W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Piotrem Szczygielskim na adres: szczygielski.piotr@op.pl   lub   szczygielski.piotr@interia.pl



Sponsorzy :

0.jpg