Pokazy cukiernicze na targach Eurogastro 2012
Opublikowano: 27-02-2012

Pokazy cukiernicze na targach Eurogastro 2012 w wykonaniu czlonków Fundacji Klubu Szefów Kuchni: Bożeny Sikoń, Tomasza Dekera oraz Pawła Mieszały. Trzy dni zgłębiania słodkich tajników w wykonaniu Mistrzów Sztuki Cukierniczej. Poniżej harmonogram pokazów:
21 marca (środa):
11:00-12:00 Pokaz tworzenia pralin (temperowanie czekolady, wylewanie form do pralin, osadzanie czekolady na ściankach, wylewanie czekolady z form, schładzanie, nadziewanie, zamykanie, wyjmowanie) oraz degustacja
12.30-13.00 Prezentacja oferty firmy T.Deker Patissier & Chocolatier
13.30-14.30 Pokaz tworzenia trufli czekoladowych oraz degustacja
15:00-15.30 Konkurs degustacyjny dla zwiedzających – prowadzenie: Tomasz Deker
16:00-17:00 Pokaz dekoracji w stylu angielskim
22 marca (czwartek):
10.00-17.00 Bajkowe inspiracje czekoladowe – tworzenie rzeźb czekoladowych (Bożena Sikoń, Tomasz Deker, Paweł Mieszała)
23 marca (piątek):
11.00-16.00 Pokaz Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych Tomasza Dekera
11:00-13:00 Desery czekoladowe tworzone z pasją
14:00-16:00 Desery wielkanocne