Puchar Mazowsza w Grillowaniu 2010
Opublikowano: 23-04-2010

Konkurs będzie miał dwuetapowy przebieg: Mistrzostwa Środowiskowe i Wielki Finał.
Mistrzostwa Środowiskowe są jednocześnie eliminacjami do Wielkiego Finału:
12.05–Mistrzostwa w Grillowaniu Tradycyjnym – przeznaczone dla przedstawicieli społeczności lokalnych (Lokalne Grupy Działania, Samorządy, Urzędy), producentów żywności tradycyjnej, gospodarstw agroturystycznych.
29.05– Mistrzostwa Familijne w Grillowaniu – przeznaczone dla grillujących rodzin lub przyjaciół.
10.06– Mistrzostwa Plenerowe w Grillowaniu – przeznaczone dla restauratorów, zakładów masarskich, hurtowni dystrybucyjnych mięso i jego wyroby, szkół gastronomicznych, producentów artykułów do grillowania.
19.06 – Wielki Finał
W Mistrzostwach wystartują drużyny zakwalifikowane przez Jury na podstawie zgłoszeń. Z każdej edycji Mistrzostw wyłonione zostaną 3 najlepsze drużyny i jedna rezerwowa do Wielkiego Finału.
Konkurs jest otwarty, udział mogą wziąć również amatorzy sztuki kulinarnej.
Nagrody:
Wielki Finał
I miejsce – skuter
II i III miejsce – rowery
Mistrzostwach Środowiskowych
I miejsce – grill gazowy
II I III Miejsce – grille węglowe
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat Mistrza Grillowania.
Dodatkowe informacje oraz zgłoszenia do zawodów: adres e-mail: grillowanie@polskiesmaki.com.pl; tel. 22 771 57 01, Fax: 22 771 57 02.
Regulamin konkursu dostępny w załączniku oraz na stronie www.praskagieldaspozywcza.pl
Puchar Mazowsza w Grillowaniu 2010 – regulamin
Zapraszamy wszystkich chętnych do zgłaszania się na poszczególne etapy Mistrzostw w Grillowaniu!