„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” – lista uczestników i harmonogram konkursu
Opublikowano: 09-05-2011

3-5 czerwca 2011 roku
III edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
Konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2011
Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord.
Współorganizatorem Konkursu jest Hotel – Zamek w Pułtusku Stowarzyszenie „Wspólnota Polska” Dom Polonii.
Wsparcie merytoryczne nad Konkursem objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Konkurs odbędzie się przy wsparciu medialnym TVP-1 program „Kawa czy Herbata”.
Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Sponsorami Głównymi Konkursu są : Firma Polmlek , Firma Menos-ryby , Firma Lazur.
———————————————————————————————-
Wszystkie ekipy kucharskie, które zakwalifikowały się do III edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do dnia 22 maja 2011 roku powinny dokonać potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie.
Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl lub stefan.birek@wp.pl
Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z Konkursu i zastąpienie jej ekipom rezerwową.
———————————————————————————————-
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU
Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła III edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie :
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
– Tomasz Golianek i Daniel Mikołaszek / Z.S. im. Bolesława Prusa, Technikum Nr 2 – PUŁTUSK
– Bartosz Murawski i Dawid Walasek / Z.S.G.H. ul. Majdańska – WARSZAWA
– Agnieszka Franczyk i Karolina Modzelewska / Z.S.Ponadgimnazjalnych – POMIECHÓWEK
– Łukasz Kostrzewski i Łukasz Frosztęga / Z.S.Ponadgimnazjalnych nr 3 im. W. St. Reymonta – ŁOWICZ
– Mateusz Biaduń i Marcin Kupiec / Z.S.S.G. ul. Komorska – WARSZAWA
– Kamila Ordak i Małgorzata Wszendyrówna / Z.S.Z. Nr 4 im. A. Chętnika – OSTROŁĘKA
– Dominik Pochmara i Marcin Zawadzki / Z.S.G. im. prof. E. Pijanowskiego ul. Poznańska – WARSZAWA
– Daniel Kruszyński i Paweł Schulz / Pomorskie T.G.H. – BYDGOSZCZ
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH – EKIPY REZERWOWE
– Tomasz Michalski i Monika Bielik / Z.S.G. im. prof. E. Pijanowskiego ul. Poznańska – WARSZAWA
– Cezary Powała i Patryk Parulski / Z.S.G. im. prof. E. Pijanowskiego ul. Poznańska – WARSZAWA
– Daniel Makulski i Mariusz Czermiński / Z.S.G.H. ul. Majdańska – WARSZAWA
– Arkadiusz Foszcz i Żaneta Gruczek / Z.S.G.H. ul. Majdańska – WARSZAWA
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
– Łukasz Pacewicz i Przemysław Suska / AMBER ROOM TEAM – Warszawa
– Rafał Babkiewicz i Piotr Pepke / UNITY LINE – Szczecin
– Łukasz Partyka i Arkadiusz Dziakowski / HOTEL HP PARK PLAZA – Wrocław
– Sławomir Maliszewski i Mariusz Ziółkowski / WINDSOR PALACE HOTEL – Jachranka
– Krystian Cieśla i Tomasz Tkacz / RESTAURACJA „CHOPIN” – Chorzów
– Mariusz Gachewicz i Marek Rybacki / GASTRO ART TEAM – Garwolin
– Dorota Pajęcka i Mariusz Nazimek / HOTEL AMBASADORSKI – Rzeszów
– Julian Zielonka i Bartosz Kurek / HOTEL HILTON – Gdańsk
– Dawid Szkudlarek i Bartłomiej Pawlikowski / HOTEL FADO – Gorzów Wielkopolski
– Paweł Rumowski i Przemysław Gryz / HOTEL WESTIN – Warszawa
– Krzysztof Sikora i Tadeusz Michalik / KOPALNIA SOLI WIELICZKA – Wieliczka
– Szymon Stach i Mateusz Skonka / JAK PRAGNĘ WINA – Łódź
– Michał Siudziński i Maciej Lisiecki / HOTEL ATELIER – Gniezno
– Jakub Ignyś i Dawid Wysocki / INSTYTUT GLAMOUR HOTEL – Przeźmierowo k/Poznania
– Patryk Kusz i Tomasz Komisarek / RESTAURACJA „WERANDA” – Bydgoszcz
– Mariusz Bryzek i Michał Szcześniak / LE MERIDIEN BRISTOL – Warszawa
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE
– Piotr Górecki i Robert Ostrowski / CATERING WIŚNIEWSCY TEAM – Warszawa
– Kamil Nykiel i Weronika Czopor / RESTAURACJA „W OGRODACH” – Rzeszów
Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do III edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
———————————————————————————————-
HARMONOGRAM
Piątek 03 czerwca 2011 roku
od godz. 12:00
– zakwaterowanie uczestników Konkursu w Hotel-Zamek Pułtusk, ul. Szkolna 11
godz. 18:00
– odprawa sędziów i ekip biorących udział w Konkursie – Komnata „Koncertowa”
– przywitanie
– przedstawienie sponsorów
– omówienie regulaminu
– losowanie numerów startowych
ok. godz.20:00 kolacja w „Tawernie” nad brzegiem Narwii
Sobota 04 czerwca 2011 roku
godz. 06:00-11:00 śniadanie w Sali „Karmazynowej” i w Sali „Turkusowej”
godz. 07:00
– przywitanie przez organizatorów Uczniów Szkół Gastronomicznych
– przedstawienie składu sędziowskiego
godz. 07:15
– wejście na stanowiska 1-4 ekip kucharskich Uczniów Szkół Gastronomicznych
godz. 07:30-10:45 Konkursu Kulinarny w Kategorii Uczniowie Szkół Gastronomicznych
godz. 10:00
– przywitanie przez organizatorów Profesjonalistów
– przedstawienie składu sędziowskiego
godz. 10:45
– wejście na stanowiska 1-4 ekip kucharskich Profesjonalistów
godz. 11:00-17:45
– Konkursu Kulinarny w Kategorii Profesjonaliści
godz. 19:30
– Gala Diner
– Ogłoszenie wyników konkursów w kategorii Profesjonalistów i Uczniów
Niedziela 05 czerwca 2011 roku
godz. 06:00-11:00
– śniadanie w Sali „Karmazynowej” i w Sali „Turkusowej”
do godz. 12:00
– wymeldowanie z Hotelu i wyjazd gości
———————————————————————————————-
Rezerwacja noclegu w Hotelu Dom Polonii w Pułtusku w dn. 03-05 czerwca 2011 roku po preferencyjnych cenach 100 zł doba od osoby ze śniadaniem na HASŁO KUCHNIA POLSKA
Zobacz także ZAPOWIEDŹ wraz z regulaminem Konkursu.
KAPITUŁA
Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”