Restaurant & Bar Hong Kong 2010
Opublikowano: 11-08-2010


Gdy targi Restaurant & Bar Hong Kong zostały zainaugurowane w 2002 roku było to pierwsze
niszowe wydarzenie na terenie Azji–Pacyfiku skierowane do restauratorów i właścicieli barów. Tegoroczna edycja targów będzie największa ze wszystkich i podwoi swoją objętość w porównaniu z zeszłym rokiem. To oznacza jeszcze więcej jakościowych produktów i ofert usług, z których wszystkie mają na celu pomóc właścicielom restauracji, barów oraz hoteli w jeszcze lepszym prowadzeniu udanego biznesu.
Pośród najbardziej znanych marek swoja obecność zapowiedziały takie koncerny jak: Carlsberg, Blue Girl, The 8th Estate Winery, Hiang Kie Coffee Group, Tsit Wing Coffee, Nespresso, STS Coffee, Boncafe, Gourmet House, Canadian Beef Export Federation, XTC Gelato, Jebsen Beer, East West Spirits, Lucaris, Meta Design, Essential Fine Wines oraz wiele, wiele innych.
Na targach zaprezentują się setki dostawców zaopatrujących w najlepszej jakości produkty spożywcze, napoje, usługi oraz zastawy stołowe. Ponadto organizatorzy zadbali o specjalne atrakcje, wykłady i seminaria. Równocześnie odbędą się również powiązane z tym wydarzeniem targi Asian Seafood Exposition. Wszystko zaplanowano w dniach 7-9 września 2010 w miejscu hali wystawienniczej Hong Kong Convention and Exhibition Centre.
Szczegóły dotyczące dodatkowych atrakcji:
Najlepsi szefowie kuchni z regionu wystąpią podczas "Warsztatów z Mistrzami". Wśród prowadzących znajdą się takie osobowości jak: odznaczony 3 gwiazdami Michelin Vincent Thierry z restauracji Caprice, Four Seasons oraz Ho Po Lung – laureat nagrody Najlepszy z Najlepszych (Best of the Best).
Seminaria połączone z degustacją win, które odzwierciedlają rosnące zamiłowanie mieszkańców Hong Kongu do wina, przyciągają co roku coraz więcej uczestników. Tegoroczne spotkania poprowadzą m.in.: Debra Meiburg, Simon Tam, Nelson Chow, Peter Kwong.
Teatr poświęcony kawie i herbacie będzie stanowił doskonałe miejsce, aby dowiedzieć się wszystkiego na temat wybierania, przygotowania i serwowania wspaniałej kawy jak i herbaty, maksymalizując przy tym obroty i zyski kawiarni. Seminaria będą prowadzone zarówno przez miejscowych ekspertów jak i osobistości o międzynarodowej sławie w środowisku branży kawy i herbaty.
Teatr drinków i alkoholi
Stowarzyszenie Barmanów Hong Kongu przybliży gościom magię tequili, a eksperci od miksologii i flairowcy zaprezentują swoje niecodzienne umiejętności.
Mistrzostwa Grand Barista Championships po swoim udanym debiucie w zeszłym roku będą organizowane w Hong Kongu po raz drugi. Finały mistrzostw odbędą się 7 września. Kto jest najlepszym barista w Hong Kongu? Na koniec turnieju dowiemy się kto ma odpowiednie umiejętności techniczne, szybkość, baczne oko i artystyczną duszę – atuty niezbędne do osiągnięcia tytuł Grand Barista.
Podczas targów zostaną również wyłonieni zwycięzcy drugiej edycji Międzynarodowych Nagród Piwa : Hong Kong International Beer Awards.
Pełny program dostępny na stronie: www.restaurantandbarhk.com
Na gości targów będzie również czekał Show Bar– bez wątpienia najważniejsze miejsce spotkań biznesowych, w których wszyscy wystawcy będą mogli nawiązać cenne kontakty handlowe z wieloma przedstawicielami branży. Show bar to nie tylko przestrzeń przeznaczona do rozmów, ale również miejsce poznania nowych rozwiązań informatycznych dedykowanych branży gastronomicznej tj. interaktywne stoliki. Restauratorzy i managerowie barów będą mieli okazję zapoznać się z możliwościami jakie oferuje im sektor informatyczny. Na targach obecnych będzie także wielu wystawców, którzy będą oferować maszyny POS i inne urządzenia pomocne w prowadzeniu gastronomii.
Odbywające się równolegle targi Asian Seafood Exposition (Targi Owoców Morza) będą dodatkową możliwością dla szefów kuchni, managerów i właścicieli restauracji, aby zapoznać się z firmami dostarczającymi najlepsze owoce morza i ryby z regionu. Więcej na stronie: www.asianseafoodexpo.com
Informacje ogólne Restaurant & Bar Hong Kong 2010
*Wiodący dostawcy oferujący najlepsze produkty z całego świata
*Duży wybór najlepszych zastaw stołowych, szkła, sprzętu kuchennego, rozwiązań technologicznych, mebli, win, alkoholi, kawy, herbaty i innych napoi
*Nowe targi Asian Seafood Exposition będą towarzyszyć Restaurant & Bar HK, dając dodatkową możliwość zapoznania się z ofertą dostawców ryb i owoców morza
Grupa docelowa:
– właściciele i dyrektorzy restauracji, hoteli, klubów, barów, kawiarni i innych lokali gastronomicznych
– szefowie kuchni i ich najbliżsi współpracownicy
– barmani, sommelierzy i kupcy win
– dyrektorzy i managerowie ds. zaopatrzenia
– managerowie restauracji
Miejsce: Hong Kong Convention and Exhibition Centre
Data i godziny otwarcia:
7 września, wtorek 12:00 – 19:30
8 września, środa 12:00 – 19:30
9 września, czwartek 12:00 – 18:00
Wstęp wolny (dla przedstawicieli branży)
Strona targów: www.restaurantandbarhk.com
***
Restaurant & Bar Hong Kong 2010 – exciting new attractions!
When Restaurant & Bar Hong Kong launched in 2002 it was the first niche show in Asia Pacific to target the fine dining and bar market. This September sees our biggest ever show by far, doubling the size of last year. This means more great top quality products and services on show, all aimed at helping restaurant owners, bar and hotel managers run an even more successful hospitality business.
Among the hot brands in the show are Carlsberg, Blue Girl, The 8th Estate Winery, Hiang Kie Coffee Group, Tsit Wing Coffee, Nespresso, STS Coffee, Boncafe, Gourmet House, Canadian Beef Export Federation, XTC Gelato, Jebsen Beer, East West Spirits, Lucaris, Meta Design, Essential Fine Wines, and hundreds more.
Featuring hundreds of suppliers catering the region’s finest foods, drinks, services, tableware including Gourmet Japan devoted to Japanese produce, there is also a stunning, expanded programme of special educational attractions. It will take place at the Hong Kong Convention and Exhibition Centre from the 7th to 9th September 2010.
Here are more details of the special attractions:
The region’s top chefs are lined to perform in the event’s iconic Chef Masterclasses, featuring 3 Michelin Star Chef, Vincent Thierry from Caprice, Four Seasons, as well as Best of the Best award chef Ho Po Lung of the Super Star Group.
The Wine Tasting Sessions, mirroring HK’s growing love affair with the wine, attracts more visitors attending every year. This year’s programme includes speakers such as Debra Meiburg (Master of Wine), Simon Tam, Nelson Chow, Peter Kwong, etc.
A dedicated Coffee & Tea Theatre will cover all aspects of choosing, preparing and serving great coffee & tea, while maximising turnover and profits in a café setting. These seminars will be conducted by both local industry experts as well as internationally recognised coffee & tea personalities.
Cocktail & Spirit Theatre
Come and learn all about the magic of tequilas with the Hong Kong Bartenders Association and certainly do not miss the expert mixologists and flairtenders from Liquid Ambience.
The Grand Barista Championship is now in its highly successful 2nd year in Hong Kong. The competition finals will take place on the 7th September. Who is the best barista in Hong Kong? At the end of this event, we’ll know who has the technical skills, speed, careful eye and artistic touch to be crowned the Grand Barista!
The winners of the 2nd edition of Hong Kong International Beer Awards will be revealed during the show. Find out what the experts judge to be the best beers in Hong Kong! See full programmes details at www.restaurantandbarhk.com.
The Show Bar will undoubtedly be the social hotspot at the show again where the hospitality community can gather together for an unlimited supply of many of the region’s best beers and wines. Come for complimentary drinks and network with your industry colleagues. It is not only a venue for networking but an IT forum displaying such as the interactive dining tables provided NCR. Restaurant and bar managers will witness how IT enhances the customer experience. The show also has more exhibitors with POS machines, digital signage and other technologies for hospitality segment.
The new Asian Seafood Exposition, located alongside Restaurant & Bar Hong Kong 2010, enables chefs, hospitality groups and F&B directors to speak directly to those supplying the best seafood and fish around. To find out more visit: www.asianseafoodexpo.com
Restaurant & Bar Hong Kong 2010
Asia Pacific’s first and leading fine dining and bar show
Why Visit:
– Leading suppliers offering the best from around the world
– Huge choice of top tableware, glassware, cooking and other equipment, technology, furnishings, wines, spirits, coffee, tea and other beverages
– The new Asian Seafood Exposition will be located alongside Restaurant & Bar HK, allowing chefs, hospitality groups and F&B directors to speak directly to those supplying the best seafood and fish around.
Who should attend:
Owners and Directors of good restaurants, hotels, clubs, bars, cafes and other top quality foodservice businesses
Executive Chefs and senior members of their teams
Bartenders, Sommeliers and Wine Buyers
Purchasing Directors and Managers
Restaurant Manager, Captains, Front of House Managers
Hong Kong Convention and Exhibition Centre
7th September, Tuesday 12:00 – 19:30
8th September, Wednesday 12:00 – 19:30
9th September, Thursday 12:00 – 18:00
Free admission-
Educational demonstrations, tastings, seminars and competitions ALL FREE
(Trade visitors only)
Stay tuned with http://www.restaurantandbarhk.com