Rusza konkurs Primerba Cup 2012
Opublikowano: 12-02-2012

Do 15 marca Unilever Food Solutions Polska przyjmuje zgłoszenia do siódmej edycji kulinarnego konkursu Primerba Cup. Uczestnicy konkursu mają szansę na zdobycie atrakcyjnych nagród, w tym nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2013.
Tematem bieżącej edycji jest: „Ciepła przystawka, przygotowana z małży świętego Jakuba (przegrzebków), salsefii lub skorzonery, szalotki oraz grzybów portabello; danie główne z mięsa strusia – filetu lub udźca (można użyć w daniu obu elementów), grzybów shitake oraz papai”. Zarówno przystawka, jak i danie główne, muszą być przygotowane z udziałem minimum jednego rodzaju Primerby Knorr.
Organizator konkursu zaprasza zespoły dwuosobowe, składające się z szefa oraz kucharza pomocniczego.
Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody. Dla szefa drużyny przewidziano: tytuł Mistrza Primerba Cup 2012, czek o wartości 10 000 zł, nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2013. Natomiast kucharz pomocnik może zdobyć mikser Artisan firmy KitchenAid.
Zgłoszenia do konkursu, czyli receptury wraz ze zdjęciem potraw, należy złożyć do 15 marca pod adresem ufs.poland@unilever.com.
Regulamin konkursu dostępny na stronie www.unileverfoodsolutions.pl.
Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solutions.
Sponsorami w konkursie są firmy: Vivamix, Eva-Tec, Witeks, Grapil.