Rusza Kulinarny Instytut z Winterhalterem
Opublikowano: 15-02-2011


Tematyka kursów obejmować będzie kuchnię francuską, nowoczesną kuchnię polską z akcentem dziczyzny lub bankietowo-cateringową.
Firma Winterhalter zdaje sobie sprawę, że umiejętności i wiedza wymagana do posługiwania się nowoczesnymi technologiami w obecnym czasie jest bardzo ważnym czynnikiem wpływającym na poziom i wydajność pracy. Szczególnie przyczynia się do osiągania wspaniałych efektów w kulinarnej produkcji i tworzeniu wyśmienitej kuchni. Dlatego mając na uwadze techniczne różnice jakie istnieją
w wyposażeniu kuchni na poziomie ogólnokrajowym, odnośnie zastosowania nowoczesnych technologii w wyposażeniu gastronomicznym, Firma Winterhalter wychodzi naprzeciw, organizując cykl szkoleń w Instytucie Kulinarnym w Krakowie. Pozwoli to na szersze spojrzenie w kulinarnym kreowaniu potraw stosując nowoczesne rozwiązania technologiczne.
Kulinarny Instytut z Winterhalterem – Perfekcyjna higiena – Wyśmienita kuchnia
Patronat Honorowy:
Patroni Medialni:
*******************
Winterhalter Gastronom to przodujący europejski producent przemysłowych zmywarek do naczyń. Firma specjalizuje się w produkcji zmywarek dla piekarni i cukierni oraz hotelarstwa, gastronomii a także zakładów żywienia zbiorowego. Paleta produkcyjna obejmuje: maszyny do mycia naczyń, szkła, sztućców, garnków, blach do pieczenia przyrządów kuchennych, zmywarki tunelowe z przenośnikiem taśmowym. Winterhalter nie tylko dostarcza zmywarki. Swoim klientom oferuje kompletne systemowe rozwiązania: od uzdatniania wody, poprzez szybkie, niezawodne i oszczędne w eksploatacji zmywarki, po środki czyszczące i nabłyszczające oraz odpowiednio dostosowany osprzęt (stoły, kosze, etc.).
Dorota Karwacka
PR dla Winterhalter Gastronom Polska
Smarten.pl