Smak pstrąga w Pieninach
Opublikowano: 17-03-2015
Już po raz czwarty na olbrzymiej pływającej scenie zbudowanej z łodzi flisackich (jedyna, taka scena w Polsce) na Dunajcu u stóp Trzech Koron w malowniczej wiosce Sromowce Niżne zostanie zorganizowany konkurs kulinarny „Smak Pstrąga w Pieninach”
IV edycja odbędzie się 1-2 maja 2015
1.05.2015 dedykowany uczniom szkoł gastronomicznych
2.05.2015 dedykowany kucharzom zawodowym
Pomysł tego wyjątkowego wydarzenia narodził się podczas jednej z podróży kulinarnych w Pieniny w 2011 roku, urokliwy krajobraz i smakowity górski pstrąg dał inspiracje do stworzenia w tej przepięknej scenerii na zorganizowanie konkursu kulinarnego dla pasjonatów gotowania.
Pragniemy nadmienić, iż festiwal Smak Pstrąga w Pieninach rusza czwarty raz i jest to druga edycja międzynarodowa. Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych oraz do kucharzy zawodowych. Obserwując coroczny wzrost popularności konkursu zdecydowaliśmy się na poszerzenie programu ramowego o jeden dzień, tak, aby każdy uczestnik mógł wziąć udział. Miło zaskoczyła nas również frekwencja widzów i turystów. Będąc przekonanym jak bardzo konkurs cieszy się popularnością i jest wydarzeniem widowiskowym zdecydowaliśmy się na organizację IV edycji „ Smak Pstrąga w Pieninach”. Zgłoszenia przyjmowane są do 15.04.2015
informacje i zgłoszenia :
Michał Henzel 508 120 178