Smak pstrąga w Pieninach

Opublikowano: 17-03-2015

Już po raz czwarty na olbrzymiej pływającej scenie zbudowanej z łodzi flisackich  (jedyna, taka scena w Polsce) na Dunajcu u stóp Trzech Koron w malowniczej wiosce Sromowce Niżne zostanie zorganizowany konkurs kulinarny „Smak Pstrąga w Pieninach”

smak.pstraga.pieniny

IV edycja odbędzie się 1-2 maja 2015

1.05.2015 dedykowany uczniom szkoł gastronomicznych

2.05.2015 dedykowany kucharzom zawodowym

Pomysł tego wyjątkowego wydarzenia narodził się podczas jednej z podróży kulinarnych w Pieniny  w 2011 roku, urokliwy krajobraz i smakowity górski pstrąg dał inspiracje do stworzenia w tej przepięknej scenerii na zorganizowanie konkursu kulinarnego dla pasjonatów gotowania.

Pragniemy nadmienić, iż festiwal Smak Pstrąga w Pieninach rusza czwarty raz i jest to druga edycja  międzynarodowa. Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych oraz do kucharzy zawodowych. Obserwując coroczny wzrost popularności konkursu zdecydowaliśmy się na poszerzenie programu ramowego o jeden dzień, tak, aby każdy uczestnik mógł wziąć udział.  Miło zaskoczyła nas również frekwencja widzów i turystów. Będąc przekonanym jak bardzo konkurs cieszy się popularnością i jest wydarzeniem widowiskowym zdecydowaliśmy się na organizację IV edycji „ Smak Pstrąga w Pieninach”. Zgłoszenia przyjmowane są do 15.04.2015

REGULAMIN do pobrania

www.smakpstraga.pl

informacje i zgłoszenia :

biuro@gastropack.pl

Michał Henzel 508 120 178