„Sous vide & Paco Jet” alternatywa w nowoczesnej kuchni !

Opublikowano: 30-05-2012

Wychodząc na przeciw nowym trendom gastronomicznym, postanowiliśmy stworzyć kurs dla osób lubiących nowości w świecie kulinariów.

Metoda Sous vide inaczej zwana gotowaniem w „próżni”, poprzez produkty pakowane  próżniowo i powoli gotowane w dokładnie kontrolowanej temperaturze(kąpieli wodnej) pozwalają na zachowanie naturalnego smaku i aromatu produktów. Technika ta pozwala na zdrowe i bogate w witaminy odżywianie. Gotowanie w zamkniętej ”torebce” pozwala na wzmocnienie smaku i aromatu produktu oraz utrzymuje jego świeżość – soczystość, kolor i wygląd.

CIC_-_logotyp_-_d

 

Paco Jet ułatwia przygotowanie oraz umożliwia szybkie przetworzenie produktów przy zachowaniu ich wysokiej jakości.  Dzięki temu urządzeniu jesteśmy w stanie przygotować w 100% naturalne sorbety z wyłącznie świeżych owoców , warzyw, ziół oraz musy stanowiące dodatek do ryb czy  mięs. Kremowe lody na bazie śmietany, mleka czy jogurtu – szybciej, łatwiej i taniej niż w zwykłej maszynce do lodów.

 

Dlatego wpadliśmy na pomysł stworzenia kursów kulinarnych o tematyce „Sous vide & Paco Jet”.

 

Program szkolenia „Sous vide & Paco Jet” przewiduje:

-charakterystykę nowych technik kulinarnych

– omówienie zasad i różnic podczas gotowania metodą sous vide

– omówienie temperatur przyrządzania poszczególnych produktów

– gotowanie ryb, mięs, warzyw nowymi technikami

– przygotowanie owoców, musów,

– omówienie i zapoznanie się z urządzeniami Paco Jet

– przygotowanie lodów, sorbetów, terrin, zup, musów

Pierwsze terminy kursu:

16,17 Lipca

30,31 Lipca

Koszt kursu: 1000,00 zł / netto

 

 

tel. (012) 278-23-81             
cic@culinary.com.pl   www.culinary.com.pl
kom. 607-433-998