Targi EuroGastro 2012

Opublikowano: 10-01-2012

W tym roku po raz pierwszy będzie można bezpłatnie zwiedzać XVI Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro! Przedstawiciele branży, którzy zdążą zarejestrować się on-line na stronie www.eurogastro.com.pl do końca stycznia 2012 roku, otrzymają na miejscu bezpłatne karty wstępu. Szesnasta edycja tego  największego  wydarzenia targowego dla branży HoReCa odbędzie się w dniach 21-23 marca 2012 roku w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Podczas targów odbędzie się konkurs Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2012” oraz konkurs Teo Vafidisa.

  

EuroGastro

 
 
Rejestracja na Targi EuroGastro jest obowiązkowa, a wstęp odpłatny dla wszystkich, którzy nie zdążą się zarejestrować do końca stycznia br. Osoby zarejestrowane on-line po tym terminie będą musiały zakupić bilet wstępu w cenie 30 zł za każdy dzień targów. Ci, którzy nie zdążą zapisać się przez stronę internetową, będą mogli to uczynić na miejscu, ale koszt biletu wyniesie wówczas 60 zł za każdy dzień targów. Co ważne wszystkie zarejestrowane on-line osoby, będą mogły bezpłatnie uczestniczyć w seminariach, warsztatach i innych wydarzeniach towarzyszących targom.

Targi EuroGastro to największa i najważniejsza w Polsce impreza targowa dedykowana branży gastronomicznej. Ich ideą jest przedstawienie pełnej i różnorodnej oferty produktów, usług i rozwiązań dla gastronomii. Honorowy patronat nad targami objął Waldemar Pawlak, Minister Gospodarki. Przy Targach EuroGastro od strony merytorycznej współpracują: Europejskie Stowarzyszenie Kawy Wysokiej Jakości (SCAE), Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Fundacja Klub Szefów Kuchni.

W ciągu trzech dni wiodący dystrybutorzy i producenci z Polski i zagranicy zaprezentują najnowsze rozwiązania dla gastronomii oraz przedstawią różnorodne oferty w zakresie wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów, wyposażenia sal restauracyjnych i barów oraz sektora kawowego. Zwiedzający będą mogli liczyć na pełen przegląd produktów i usług dla rynku HoReCa, a także prezentację nowości.

Na EuroGastro obecni są co roku przedstawiciele wiodących firm z Polski i zagranicy, co stanowi znakomitą okazję do porównania oferty, a także do nawiązania międzynarodowych kontaktów handlowych. Wśród wystawców obecni są producenci i dystrybutorzy wyposażenia i sprzętu dla gastronomii, producenci alkoholi oraz żywności i napojów, akcesoriów i mebli dla gastronomii, wyposażenia sal restauracyjnych i barów, jak również firmy specjalizujące się w dostarczaniu produktów i półproduktów cukierniczych, lodziarskich i piekarskich. Ponadto, w targach udział biorą udział podmioty oferujące oprogramowanie dla gastronomii, środki czyszczące oraz odzież roboczą.

Targi EuroGastro są cenioną platformą wymiany wiedzy i doświadczeń dla właścicieli i menadżerów restauracji, kawiarni, firm cateringowych, cukierni i lodziarni, małej gastronomii, klubów i pubów oraz osób odpowiedzialnych za zakupy i współpracę dostawcami w super- i hipermarketach, jak również dla dystrybutorów produktów i usług dla HoReCa, osób zarządzających punktami zbiorowego żywienia oraz grup opiniotwórczych wśród kucharzy i szefów kuchni.

– EuroGastro na stałe wpisały się w kalendarium najważniejszych wydarzeń dla branży HoReCa. To właśnie tutaj uczestnicy mogą zapoznać się z innowacyjnymi produktami, które pojawiają się na rynku oraz najbardziej aktualnymi tendencjami w gastronomii. Ponadto, podczas prestiżowych konkursów, pokazów i spotkań merytorycznych towarzyszącym targom, goście mogą nabyć i doskonalić swoje umiejętności oraz podpatrzeć mistrzów kulinarnych w akcji. Zachęcamy wystawców do zgłaszania swojego uczestnictwa i wykorzystania wszystkich możliwości, które oferowane są przez  nasze targi – mówi Grzegorz Sendor, szef projektu EuroGastro.

Więcej informacji: www.eurogastro.com.pl