Targi EuroGastro 2012
Opublikowano: 10-01-2012

W tym roku po raz pierwszy będzie można bezpłatnie zwiedzać XVI Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro! Przedstawiciele branży, którzy zdążą zarejestrować się on-line na stronie www.eurogastro.com.pl do końca stycznia 2012 roku, otrzymają na miejscu bezpłatne karty wstępu. Szesnasta edycja tego największego wydarzenia targowego dla branży HoReCa odbędzie się w dniach 21-23 marca 2012 roku w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Podczas targów odbędzie się konkurs Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2012” oraz konkurs Teo Vafidisa.
Targi EuroGastro to największa i najważniejsza w Polsce impreza targowa dedykowana branży gastronomicznej. Ich ideą jest przedstawienie pełnej i różnorodnej oferty produktów, usług i rozwiązań dla gastronomii. Honorowy patronat nad targami objął Waldemar Pawlak, Minister Gospodarki. Przy Targach EuroGastro od strony merytorycznej współpracują: Europejskie Stowarzyszenie Kawy Wysokiej Jakości (SCAE), Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Fundacja Klub Szefów Kuchni.
W ciągu trzech dni wiodący dystrybutorzy i producenci z Polski i zagranicy zaprezentują najnowsze rozwiązania dla gastronomii oraz przedstawią różnorodne oferty w zakresie wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów, wyposażenia sal restauracyjnych i barów oraz sektora kawowego. Zwiedzający będą mogli liczyć na pełen przegląd produktów i usług dla rynku HoReCa, a także prezentację nowości.
Na EuroGastro obecni są co roku przedstawiciele wiodących firm z Polski i zagranicy, co stanowi znakomitą okazję do porównania oferty, a także do nawiązania międzynarodowych kontaktów handlowych. Wśród wystawców obecni są producenci i dystrybutorzy wyposażenia i sprzętu dla gastronomii, producenci alkoholi oraz żywności i napojów, akcesoriów i mebli dla gastronomii, wyposażenia sal restauracyjnych i barów, jak również firmy specjalizujące się w dostarczaniu produktów i półproduktów cukierniczych, lodziarskich i piekarskich. Ponadto, w targach udział biorą udział podmioty oferujące oprogramowanie dla gastronomii, środki czyszczące oraz odzież roboczą.
Targi EuroGastro są cenioną platformą wymiany wiedzy i doświadczeń dla właścicieli i menadżerów restauracji, kawiarni, firm cateringowych, cukierni i lodziarni, małej gastronomii, klubów i pubów oraz osób odpowiedzialnych za zakupy i współpracę dostawcami w super- i hipermarketach, jak również dla dystrybutorów produktów i usług dla HoReCa, osób zarządzających punktami zbiorowego żywienia oraz grup opiniotwórczych wśród kucharzy i szefów kuchni.
– EuroGastro na stałe wpisały się w kalendarium najważniejszych wydarzeń dla branży HoReCa. To właśnie tutaj uczestnicy mogą zapoznać się z innowacyjnymi produktami, które pojawiają się na rynku oraz najbardziej aktualnymi tendencjami w gastronomii. Ponadto, podczas prestiżowych konkursów, pokazów i spotkań merytorycznych towarzyszącym targom, goście mogą nabyć i doskonalić swoje umiejętności oraz podpatrzeć mistrzów kulinarnych w akcji. Zachęcamy wystawców do zgłaszania swojego uczestnictwa i wykorzystania wszystkich możliwości, które oferowane są przez nasze targi – mówi Grzegorz Sendor, szef projektu EuroGastro.
Więcej informacji: www.eurogastro.com.pl