Targi produktów bezglutenowych – Gluten Free Expo

Opublikowano: 01-07-2010

W dniach 6-7 sierpnia w Sydney na terenie słynnego Sydney Olympic Park odbędą się targi produktów bezglutenowych, Gluten Free Expo. Targi są otwartym wydarzeniem dla szerokiej publiczności i możliwością dla producentów do zaprezentowania bogatej gamy produktów niezawierających glutenu. Gluten Free Expo to liczne degustacje, wykłady i seminaria jak również pokazy gotowania.

glutenfreeexpo.jpg

Organizatorzy spodziewają się w tym roku ponad 10 tys. odwiedzających w związku z rozwojem rynku produkcji artykułów bezglutenowych. Różnorodność tego typu produktów wciąż rośnie.   

Producenci artykułów żywnościowych w coraz większym stopniu uwzględniają w swojej produkcji pozycje bez glutenu – powiedział Graham Price współorganizator targów. – Gluten Free Expo to doskonała okazja, aby zapoznać się ze wszystkimi nowościami na rynku zgromadzonymi w jednym miejscu.

glutenfreeexpo001.jpg glutenfreeexpo002.jpg

Na targach będą również gościć liczni autorzy publikacji, lekarze specjaliści jak i szefowie kuchni, którzy podzielą się swoją wiedzą podczas planowanych wykładów i prezentacji. Wśród gości specjalnych znajdzie się dr Robert Anderson, naukowiec w zakresie medycyny o międzynarodowej sławie. 

Wydarzenie będzie obfitować w liczne atrakcje. Na stoiskach będzie można zapoznać się z szeroką gamą bezglutenowych produktów, napić się bezglutenowej kawy, poznać nowe przepisy i podziwiać pokazy gotowania na żywo. Znany szef kuchni Teresa Cutter, pojawiająca się w programie Sunrise na kanale Channel 7 oraz autorka wielu publikacji na temat zdrowia, również zaszczyci swoją obecnością podczas kulinarnych prezentacji.

Gluten Free Expo 2010 sponsorują Coles, Simply Wize, Tasty Bite oraz Country Life Bakery.  

Więcej informacji: www.glutenfreeexpo.com.au

*******

The Gluten Free Expo is back, and bigger than ever -August 6th & 7th

The Coeliac Society of NSW will host the 6th annual Gluten Free Expo on Friday 6th August and Saturday 7th August at Sydney Showground, Sydney Olympic Park. The expo is a free event for the public, showcasing a wide variety of gluten free products, available for the public to purchase and taste as well as a number of services including informative talks, seminars and live cooking demonstrations.

The expo is expected to attract over 10,000 people this year, due to an increase in the Coeliac Society’s membership and the recent growth of coeliac diagnosis. Although 1 in 100 Australians have coeliac disease, 75% of sufferers have not been detected, resulting in over 200,000 Australians unaware of the fact that they are living with the disease1.

The recent increase in coeliac diagnosis has also encouraged a growth in the variety of gluten free food available on the market. “Food manufacturers are now developing gluten free products that once had to be ruled out of a coeliacs diet completely”says Graham Price, Technical Officer of The Coeliac Society.“The expo is a great opportunity for people to learn about the range of gluten free products that are now available, under one roof”.

The expo will be host to numerous authors, medical professionals and chefs, who will provide informative talks and entertainment at no added cost. Among the special guests will be medical researcher Dr Robert Anderson, an international authority in coeliac disease and current leader of the commercial development of the ‘coeliac vaccine’. The vaccine, which is still in development, will ultimately be able to minimise the effects of gluten on those with coeliac disease and gluten intolerance.

A vast and exciting range of gluten free products, a gluten free café, recipes and live cooking demonstrations are planned for the expo. Popular chef Teresa Cutter, a regular on Channel 7’s Sunrise and writer for numerous health publications, will be among the chefs presenting a live cooking demonstration.

The 2010 Gluten Free Expo is proudly sponsored by Coles, Simply Wize, Tasty Bite and Country Life Bakery.

For more information please visit www.glutenfreeexpo.com.au