Tego jeszcze nie było – Śniadanie szampańskie !
Opublikowano: 28-10-2015

Piję szampana, kiedy jestem szczęśliwa i kiedy jestem smutna.
Czasami piję, kiedy jestem sama. Kiedy mam towarzystwo, traktuję to jako konieczność.
Trwonię go, kiedy nie jestem głodna, a piję, kiedy jestem.
Inaczej nigdy po niego nie sięgam chyba, że chce mi się pić.
Lily Bollinger
SZAMPANSKIE ŚNIADANIE Z MAGAZYNEM WINO I DOMEM SZAMPANA
Szampan jest dobry na wszystko – o każdej porze dnia i nocy. Rozpocząć dzień kieliszkiem szampana to tak, jakby urodzić się na nowo. W tym roku, niedzielny poranek 8 listopada przywitamy musującymi winami od grona wyselekcjonowanych, małych producentów z Szampanii. Będą towarzyszyć nam w czasie wyjątkowego śniadania wieńczącego trzydniowe obchody jubileuszowej, X Gali Grand Prix Magazynu Wino.
Zapraszamy do pięknych wnętrz Zamku Ujazdowskiego w dniu 8 listopada br. o godz. 10:30.
MENU
DANIA W STOLE
Rillettes z łososia z karmelizowaną cytryną
Rillettes wieprzowe z szalotkami i orzechami
Rillettes z gęsich wątróbek z żurawiną
Hiszpańska dojrzewająca szynka rolowana z figami, musem z mascarpone i szpinakiem na szpadkach
Wędzony węgorz na kremowym musie z mascarpone i czerwonym kawiorem
Łosoś wędzony na gryczanych blinach z cytrynowym musem i koprem
Sałata z oliwą cytrusową, gruszką karmelizowaną i orzechami
Francuskie bagietki
Selekcja konfitur: porzeczkowa, pomarańczowo-morelowa, figowo-pigwowa
Masło
DANIA SERWOWANE
Jajka z łososiem wędzonym
Ciepła brioszka z karmelizowanym bekonem, gruszką i świeżą figą
Krewetka na gratin ze skorzonerą, karotką i kiełkami
DESER
Makaroniki cytrynowe
SZAMPANY
Brut Nature, Pol Cochet
Prestige Cuvée AS Wood, Salmon
Rosé Premier Cru, Forget-Brimont
Fleuron Premier Cru 2009, Pierre Gimonnet et Fils
Blanc de Noirs, Nominé-Renard
Spécial Club 2008, Vazart-Coquart
Amour de Cuvée, Duménil
Bilety w cenie 180 zł od osoby lub 340 zł od pary