To co nieoczywiste…
Opublikowano: 18-05-2018
już 13 października podczas XI Gali Wine&Food Noble Night.
Wręcz Nierzeczywiste wrażenia, wręcz Nadprzyrodzone umiejętności szefów, wręcz Ponadczasowa sztuka kulinarna… to niewinne nawiązanie do tryptyka Andrea Malraux poetycko oddaje plan organizatorów tegorocznej Wielkiej Gali WFNN, która ma poruszać klimatem, czarować barwami, niepokoić lustrzanymi odbiciami. To jedynie otoczka Tajemnicy – scenografii i scenariusza, nad którą pracuje sztab specjalistów.
„Oczarowanie, nieoczywistość, zaskoczenie to uczucia, które mają towarzyszyć 1000 gościom Gali Wine&Food Noble Night w tym roku – opowiada Edyta Brykała, Prezes Noble Concierge – feeria i różnorodność mieniących się barw, pulsujących świateł, wibrujących dźwięków i bogactwo produktów w menu to nasze tegoroczne inspiracje. Ambitnie podejmiemy trudne zadanie połączenia tego kalejdoskopu wrażeń ze sztuką, dobrym smakiem i elegancją. Wg nas w przeciwieństwie do nierealistycznej scenografii – to wyzwanie jest w 100% realne, dzięki wybitnej finałowej 12, którą wyłoniliśmy w pierwszym etapie konkursu.”
Oto rozwiązanie pierwszej zagadki związanej z konkursem, czyli wręcz Niewiarygodny skład finałowej 12 startującej po Laur zwycięstwa:
- Restauracja Autentyk Kuchnia i Ludzie, Poznań, szef kuchni Ernest Jagodziński
- Restauracja Bez Tytułu, Warszawa, szef kuchni Erwan Debono
- Restauracja Boletus w Zamku Kliczków, Kliczków, szef kuchni Mariusz Kucharczak
- Restauracja Chapeau Bas w hotelu Grand Lubicz, Ustka, szef kuchni Marcin Szwak
- Restauracja Fiorentina, Kraków, szef kuchni Robert Koczwara
- Restauracja Lumière, Baranowo, szef kuchni Jakub Kasprzak
- Restauracja Natura w Rosevia Resort, Rozewie, szef kuchni Sebastian Truszkowski
- Restauracja Papu, Warszawa, szef kuchni Paweł Tkaczuk
- Restauracja ProVita w hotelu Wellness ProVita, Kołobrzeg, szef kreatywny Wiktor Ignaczak
- Restauracja SmaQ Wine & Food w Q Hotel Plus, Katowice, szef kuchni Arkadiusz Gawron
- Restauracja Sztuczka, Gdynia, szef kuchni Rafał Wałęsa
- Restauracja Unicus i Unicus Palace, Kraków, szefowie kuchni Mateusz Suliga, Grzegorz Pawlik
Wręcz Niesamowite są również przewidziane nagrody, które otrzymają zwycięzcy – staże, wyjazdy zagraniczne, szkolenia rangi premium. Więcej o nagrodach, uczestnikach i ich restauracjach dowiecie się w ciągu najbliższych miesięcy na Fanpagu WFNN oraz na stronie www.noblenight.pl. Tam również znajdziecie relację ze spotkania finalistów (24 maja) inaugurującego przygotowania do Gali: zapoznanie drużyn, losowanie boksów, spotkanie z mentorami-zwycięzcami poprzednich edycji. Będą emocje i ciężka praca. Organizatorzy chcą wciągnąć Was w przygotowania…