Tomasz Deker zaprasza na II Edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych
Opublikowano: 10-02-2012

Podczas warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, pyszna kawa DeLonghi oraz wspaniałe wypieki z cukierni T.Deker a grupy fanów gotowania i pieczenia liczyć będą maksymalnie 12 osób.
Koszt każdego z poniższych warsztatów wynosi 300zł/osobę. Cena obejmuje produkty, sprzęt, przerwy kawowe DeLonghi z ciastami od T.Deker. Kurs uwieczniony zostanie dyplomem oraz przepisami i kartonikiem z gotowymi wypiekami na wynos:)
Patronat nad Warsztatami: Prezydent Miasta Gdyni, Agencja Rozwoju Gdyni, Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Kuchnia TV, Palce Lizać, Radio Eska, Magazyn Prestiż, trojmiasto.pl, poznaj3miasto.pl, papaja.pl, ugotuj.to
Partnerzy: Dr.Oetker, Lactalis, Pesident, Galbani, Jovi, Bałtyk, Hotel Kuracyjny, DeLonghi, Kenwood
Zapisy pod adresem: kulinarne.warsztaty@gmail.com
Koszt: 300zł/osobę Dla firm: doliczamy VAT
Uwaga: liczy się kolejność wpłat. Liczba miejsc ograniczona
Harmonogram II Edycji Warsztatów:
14 kwietnia 2012 godz.16:00 – 19:30 Czekolada ciemna i biała, wytrawna i słodka, gorąca i zimna
Dakłas czekoladowy z daktylami i kremem z wytrawnej 65% czekolady
Gateau au chocolat fondant – ciasto czekoladowe z płynnym środkiem ciasta
Czekoladowy creme brulee
Founde czekoladowe
Pudding czekoladowy z whisky
Musy czekoladowe w kieliszkach – prosty sposób na wyrafinowany deser dla niezapowiedzianych gości do zrobienia w 20 minut
Podczas tych warsztatów nauczysz się piec dakłasy czekoladowe oraz ciasto czekoladowe, które po podaniu zaskoczy cię swoim płynnym, aromatycznym czekoladowym wnętrzem. Zobaczysz, jak szybko możemy przyrządzić oryginalny pudding lub fondue czekoladowe, które może być wspaniałym deserem dla niezapowiedzianych gości lub dla najmłodszych.
Dowiesz się, jak przyrządzić zabójczo smaczny creme brulee z dodatkiem czekolady. A może interesuje Was, jak szybko zrobić deser, który zachwyci Twoich gości? Odpowiedzią na to są musy czekoladowe. Nauczysz się, jak w prosty sposób zrbić dekoracje z czekolady, które uświetniąTwoje ciasta lub desery.