Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne Tomasza Dekera – III edycja

Opublikowano: 23-01-2013

Z wielką przyjemnością ogłaszamy, bardzo długo oczekiwaną, nową III Edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych Tomasza Dekera. Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, pyszna kawa DeLonghi oraz wspaniałe wypieki z cukierni T.Deker Patissier & Chocolatier. Uczestnicy dostaną od nas firmowy fartuch, własne wypieki, receptury oraz dyplom ukończenia warsztatów.

 

rollup05

Harmonogram Warsztatów:

Termin: 27 kwietnia 2013

Temat: Królewskie Torty
Godziny: 10:00 – 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:

Połączenie tradycji i nowoczesności. Nauczymy się wyczarowywać niepowtarzalne torty na każdą okazje. Tort na urodziny lub specjalną okazją po warsztatach będzie wydawał się bajecznie prostą sprawa. Będziemy robić torty na tradycyjnych biszkoptach jak i biszkoptach bezglutenowych, dakłasach i waflach. Z kremami lekkimi na bazie czekolad jak i te cięższe na bazie mascarpone, znajdzie się też coś dla zwolenników jak najlżejszych kremów z wykorzystaniem jogurtów. Nauczymy się robić torty z staropolskich receptur jak i te nowoczesne charakteryzujące się lekkością i umiarem w doborze składników a przede wszystkim zaskakującymi połączeniami.

Termin: 27 kwietnia 2013

Temat: Vive la France!
Godziny: 15:00 – 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:

Cukiernictwo artystyczne w oparciu o klasyczną kuchnie francuską. Na tych warsztatach będziemy tworzyć desery i ciasta o niebanalnej formie jak i kompozycji smakowej.  To szkolenie przesunie o wieki granice waszych umiejętności cukierniczych.  Nie straszne będą Wam wyszukane dekoracje z czekolady lub Isomaltu, a wśród znajomych będziecie mogli błyszczeć w pełni zasłużonym blaskiem.

Informacje i zapisy: kulinarne.warsztaty@gmail.com
Więcej na temat warsztatów:  www.facebook.com/TrojmiejskieWarsztatyKulinarne
Liczba miejsc ograniczona. Liczy się kolejność zgłoszeń oraz wpłat.
Warsztaty odbywają się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni Orłowie Al. Zwycięstwa 255 Gdynia. 
Każdy Warsztat prowadzi Tomasz Deker

Uwaga: Szkolenie odbędzie się przy minimalnym stanie 8 osób. W przypadku mniejszej ilości osób organizator zastrzega sobie prawo do zmiany terminu.

Patronat nad warsztatami: Prezydent Miasta Gdyni, Agencja Rozwoju Gdyni, Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Kuchnia.TV, Palce Lizać, Radio Eska, Magazyn Prestiż, trojmiasto.plpoznaj3miasto.plpapaja.plugotuj.to, newsgastro.pl 

Partnerzy: Dr.Oetker, Lactalis, President, Galbani, Jovi, Bałtyk, Hotel Kuracyjny, DeLonghi, Kenwood

*Płatność 100% przelewem na podane w mailu konto. W przypadku pisemnego (mailowego) powiadomienia o rezygnacji ze szkolenia, jednak nie później niż 10 dni roboczych przed rozpoczęciem szkolenia, uczestnikowi przysługuje zwrot 100% wpłaconej kwoty. W przypadku późniejszych rezygnacji, lecz nie później niż 5 dni roboczych przed rozpoczęciem szkolenia, uczestnik zostanie obciążony kwotą w wysokości 50% jego wartości. Po tym terminie, wpłaty nie podlegają zwrotowi. W przypadku odwołania z winy Organizatora, koszty zostaną zwrócone w 100% wszystkim uczestnikom warsztatów. Po otrzymaniu zgłoszenia oraz otrzymaniu przelewu, wysyłamy fakturę VAT.