Lista uczestników – UNIFREEZE CULINARY CUP 2013

Opublikowano: 11-02-2013

II OGÓLNOPOLSKI KONKURS KULINARNY – „UNIFREEZE CULINARY CUP 2013”- 25.05.2013. ORGANIZATOREM KONKURSU JEST FIRMA „UNIFREEZE SP.ZO.0.”, WSPÓŁORGANIZATORAMI SĄ „PŁOCKI OŚRODEK KULTURY I SZTUKI” ORAZ „STOWARZYSZENIE PRZYJACIÓŁ MUZEUM MAZOWIECKIEGO W PŁOCKU”

 Unifreze.konkurs

 

loga.sponsorzy.unifreze

II edycja konkursu „Unifreeze Culinary Cup 2013” odbędzie się w Płocku w dniu 25.05.2013 podczas trwania V Jarmarku TumskiegoJarmark Tumski to impreza plenerowa, kolekcjonerska, kulturalna, artystyczna, rozrywkowa organizowana od 2009 roku w Płocku w głównych pasażach Starego Miasta przez Stowarzyszenie Przyjaciół Muzeum Mazowieckiego w Płocku.  Tak jak w pierwszej edycji konkursu jest on skierowany do profesjonalnych kucharzy i ma na celu propagowanie i pogłębianie wiedzy na temat kuchni polskiej jak również odkrywanie i promowanie talentów sztuki kulinarnej.

jarmark.tumski

 

W konkursie uczestniczyć może do 12 – dwuosobowych zespołów.

Kucharze uczestniczący w konkursie nie muszą pracować w jednej firmie.

Konkurs składa się z dwóch etapów:

I ETAP:NADSYŁANIE ZGŁOSZEŃ ZGODNYCH Z WYMOGAMI REGULAMINU i ORGANIZATORÓW

II ETAP:KONKURS KULINARNY

Tematem konkursu są:

– PRZYSTAWKA ZIMNA LUB GORĄCA:

– FILET Z PIOTROSZA

– DOWOLNE KREWETKI

– DANIE GŁÓWNE:

– COMBER Z JELENIA

– DOWOLNE GRZYBY

LISTA UCZESTNIKÓW ZAKWALIFIKOWANYCH DO KONKURSU KULINARNEGO „UNIFREEZE CULINARY CUP 2013”:

1. BARTOSZ TUROWSKI  I  KRYSTIAN FRANKOWSKI-RESTAURACJA „EATALIA”- BORÓWIEC

2. KAMIL TŁUCZEK  I  PIOTR STAWARZ – RESTAURACJA „VIS A VIS”- ŁAŃCUT

3. MICHAŁ CZEKAJŁO  I  PAWEŁ BŁASZCZYK-TEAM „LWIA ENKLAWA”- WROCŁAW

4. GRZEGORZ RYTELEWSKI  I  ADAM MAJEWSKI -„ TEATR KAMIENICA”- WARSZAWA

5. ADAM DMYTERKO  I  GRZEGORZ KĘDZIOR – RESTAURACJA „PERGOLA”- KOŁOBRZEG

6. JAKUB BONDZIUL  I  RAFAŁ GRZEGORZEK-RESTAURACJA „AMBER ROOM”- WARSZAWA

7. DANIEL OLAS  I  KAROLINA WIŚNIEWSKA-RESTAURACJA „PRO-VITA”- KOŁOBRZEG

8. DANIEL CHRZANOWSKI I MICHAŁ ZABORSKI- RESTAURACJA „KOKIETERIA” – GDAŃSK

9. JAROSŁAW SZAŁKOWSKI I KATARZYNA WOŹNICKA-RESTAURACJA „ZAMKOWA”- PŁOCK

10. BARTOSZ PETER I KAMIL WEREWKA- HOTEL „COPERNICUS”- TORUŃ

11. MARTA KLOC I GRZEGORZ BARTOSZEK- HOTEL „AMBASADORSKI”- RZESZÓW

12. ARTUR WAWER I DAWID ZAGRZYWIEC- RESTAURACJA „KUCHNIE ŚWIATA”- WARSZAWA

ZGODNIE Z REGULAMINEM EKIPY ZOOBOWIĄZANE SĄ DO POTWIERDZENIA SWOJEGO UCZESTNICTWA W KONKURSIE DO DNIA 15.05.2013

JURY PROFESIONALNE KONKURSU „UNIFREEZE CULINARY CUP 2013”

JURY DEGUSTACYJNE:

– ŁUKASZ KONIK

– DARIUSZ ZAHORAŃSKI

– WALDEMAR HOŁÓWKA

– KONRAD BIREK

– JACEK KRAWCZYK

JURY TECHNICZNE:

– MARIUSZ GACHEWICZ

– TOMASZ WERESZCZYŃSKI

 

HARMONOGRAM KONKURSU:

PIĄTEK 24.05

OD GODZINY 14.00 PRZYJAZD EKIP, SĘDZIÓW I ZAPROSZONYCH GOŚCI DO HOTELU „PETROCHEMIA” ul.3 MAJA 33

19.30 ODPRAWA STARTUJĄCYCH EKIP/ODPRAWA ODBĘDZIE SIĘ W HOTELU” HERMAN” ul. HENRYKA SIENKIEWICZA 30

20.30 KOLACJA W FORMIE BUFETU W HOTELU” HERMAN”

SOBOTA 25.05

OD GODZINY 7.00 ŚNIADANIE DLA UCZESTNIKÓW I ZAPROSZONYCH GOŚCI W HOTELU „PETROCHEMIA”

9.30 ROZPOCZĘCIE KONKURSU KULINARNEGO „UNIFREEZE CULINARY CUP 2013”

17.00 ZAKOŃCZENIE KONKURSU

17.15 OGŁOSZENIE WYNIKÓW  OD JURY DEGUSTACYJNEGO VIP

21.00 GALA DINNER W HOTELU „HERMAN” PODCZAS KTÓREJ ODBĘDZIE SIĘ OGŁOSZENIE WYNIKÓW ORAZ WRĘCZENIE NOMINACJI DO PÓŁFINAŁÓW „KULINARNEGO PUCHARU POLSKI 2013”

NIEDZIELA 26.05

OD GODZINY 7.00 ŚNIADANIE DLA UCZESTNIKÓW I ZAPROSZONYCH GOŚCI W HOTELU „PETROCHEMIA”

DO GODZINY 12.00 WYMELDOWANIE SIĘ Z HOTELU

Uczestnicy konkursu zoobowiązani są do potwierdzenia swojego udziału w konkursie najpóźniej do dnia 15.05.2013

Szczegółowych informacji merytorycznych i technicznych w sprawie konkursu udzieli Michał Górecki pod adresem michal_gorecki@onet.eu

PATRONAT HONOROWY:

KSK.logo

PARTNER WYDARZENIA:

Smartem_PR_logo_jpg

 

II EDYCJA KONKURSU OTRZYMAŁA NOMINACJĘ DO PÓŁFINAŁÓW KULINARNEGO PUCHARU POLSKI 2013

Tu znajdziesz: REGULAMIN KONKURSU

Tu znajdziesz: FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Tu znajdziesz: PROGRAM V JARMARKU TUMSKIEGO

WSZYSTKICH CHĘTNYCH SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU I WSPÓŁPRACY!

MICHAŁ GÓRECKI