Lista uczestników – UNIFREEZE CULINARY CUP 2013
Opublikowano: 11-02-2013
II OGÓLNOPOLSKI KONKURS KULINARNY – „UNIFREEZE CULINARY CUP 2013”- 25.05.2013. ORGANIZATOREM KONKURSU JEST FIRMA „UNIFREEZE SP.ZO.0.”, WSPÓŁORGANIZATORAMI SĄ „PŁOCKI OŚRODEK KULTURY I SZTUKI” ORAZ „STOWARZYSZENIE PRZYJACIÓŁ MUZEUM MAZOWIECKIEGO W PŁOCKU”
II edycja konkursu „Unifreeze Culinary Cup 2013” odbędzie się w Płocku w dniu 25.05.2013 podczas trwania V Jarmarku Tumskiego. Jarmark Tumski to impreza plenerowa, kolekcjonerska, kulturalna, artystyczna, rozrywkowa organizowana od 2009 roku w Płocku w głównych pasażach Starego Miasta przez Stowarzyszenie Przyjaciół Muzeum Mazowieckiego w Płocku. Tak jak w pierwszej edycji konkursu jest on skierowany do profesjonalnych kucharzy i ma na celu propagowanie i pogłębianie wiedzy na temat kuchni polskiej jak również odkrywanie i promowanie talentów sztuki kulinarnej.
W konkursie uczestniczyć może do 12 – dwuosobowych zespołów.
Kucharze uczestniczący w konkursie nie muszą pracować w jednej firmie.
Konkurs składa się z dwóch etapów:
I ETAP:NADSYŁANIE ZGŁOSZEŃ ZGODNYCH Z WYMOGAMI REGULAMINU i ORGANIZATORÓW
II ETAP:KONKURS KULINARNY
Tematem konkursu są:
– PRZYSTAWKA ZIMNA LUB GORĄCA:
– FILET Z PIOTROSZA
– DOWOLNE KREWETKI
– DANIE GŁÓWNE:
– COMBER Z JELENIA
– DOWOLNE GRZYBY
LISTA UCZESTNIKÓW ZAKWALIFIKOWANYCH DO KONKURSU KULINARNEGO „UNIFREEZE CULINARY CUP 2013”:
1. BARTOSZ TUROWSKI I KRYSTIAN FRANKOWSKI-RESTAURACJA „EATALIA”- BORÓWIEC
2. KAMIL TŁUCZEK I PIOTR STAWARZ – RESTAURACJA „VIS A VIS”- ŁAŃCUT
3. MICHAŁ CZEKAJŁO I PAWEŁ BŁASZCZYK-TEAM „LWIA ENKLAWA”- WROCŁAW
4. GRZEGORZ RYTELEWSKI I ADAM MAJEWSKI -„ TEATR KAMIENICA”- WARSZAWA
5. ADAM DMYTERKO I GRZEGORZ KĘDZIOR – RESTAURACJA „PERGOLA”- KOŁOBRZEG
6. JAKUB BONDZIUL I RAFAŁ GRZEGORZEK-RESTAURACJA „AMBER ROOM”- WARSZAWA
7. DANIEL OLAS I KAROLINA WIŚNIEWSKA-RESTAURACJA „PRO-VITA”- KOŁOBRZEG
8. DANIEL CHRZANOWSKI I MICHAŁ ZABORSKI- RESTAURACJA „KOKIETERIA” – GDAŃSK
9. JAROSŁAW SZAŁKOWSKI I KATARZYNA WOŹNICKA-RESTAURACJA „ZAMKOWA”- PŁOCK
10. BARTOSZ PETER I KAMIL WEREWKA- HOTEL „COPERNICUS”- TORUŃ
11. MARTA KLOC I GRZEGORZ BARTOSZEK- HOTEL „AMBASADORSKI”- RZESZÓW
12. ARTUR WAWER I DAWID ZAGRZYWIEC- RESTAURACJA „KUCHNIE ŚWIATA”- WARSZAWA
ZGODNIE Z REGULAMINEM EKIPY ZOOBOWIĄZANE SĄ DO POTWIERDZENIA SWOJEGO UCZESTNICTWA W KONKURSIE DO DNIA 15.05.2013
JURY PROFESIONALNE KONKURSU „UNIFREEZE CULINARY CUP 2013”
JURY DEGUSTACYJNE:
– ŁUKASZ KONIK
– DARIUSZ ZAHORAŃSKI
– WALDEMAR HOŁÓWKA
– KONRAD BIREK
– JACEK KRAWCZYK
JURY TECHNICZNE:
– MARIUSZ GACHEWICZ
– TOMASZ WERESZCZYŃSKI
HARMONOGRAM KONKURSU:
PIĄTEK 24.05
– OD GODZINY 14.00 PRZYJAZD EKIP, SĘDZIÓW I ZAPROSZONYCH GOŚCI DO HOTELU „PETROCHEMIA” ul.3 MAJA 33
–19.30 ODPRAWA STARTUJĄCYCH EKIP/ODPRAWA ODBĘDZIE SIĘ W HOTELU” HERMAN” ul. HENRYKA SIENKIEWICZA 30
– 20.30 KOLACJA W FORMIE BUFETU W HOTELU” HERMAN”
SOBOTA 25.05
– OD GODZINY 7.00 ŚNIADANIE DLA UCZESTNIKÓW I ZAPROSZONYCH GOŚCI W HOTELU „PETROCHEMIA”
– 9.30 ROZPOCZĘCIE KONKURSU KULINARNEGO „UNIFREEZE CULINARY CUP 2013”
– 17.00 ZAKOŃCZENIE KONKURSU
– 17.15 OGŁOSZENIE WYNIKÓW OD JURY DEGUSTACYJNEGO VIP
– 21.00 GALA DINNER W HOTELU „HERMAN” PODCZAS KTÓREJ ODBĘDZIE SIĘ OGŁOSZENIE WYNIKÓW ORAZ WRĘCZENIE NOMINACJI DO PÓŁFINAŁÓW „KULINARNEGO PUCHARU POLSKI 2013”
NIEDZIELA 26.05
– OD GODZINY 7.00 ŚNIADANIE DLA UCZESTNIKÓW I ZAPROSZONYCH GOŚCI W HOTELU „PETROCHEMIA”
– DO GODZINY 12.00 WYMELDOWANIE SIĘ Z HOTELU
Uczestnicy konkursu zoobowiązani są do potwierdzenia swojego udziału w konkursie najpóźniej do dnia 15.05.2013
Szczegółowych informacji merytorycznych i technicznych w sprawie konkursu udzieli Michał Górecki pod adresem michal_gorecki@onet.eu
PATRONAT HONOROWY:
PARTNER WYDARZENIA:
II EDYCJA KONKURSU OTRZYMAŁA NOMINACJĘ DO PÓŁFINAŁÓW KULINARNEGO PUCHARU POLSKI 2013
Tu znajdziesz: REGULAMIN KONKURSU
Tu znajdziesz: FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
Tu znajdziesz: PROGRAM V JARMARKU TUMSKIEGO
WSZYSTKICH CHĘTNYCH SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU I WSPÓŁPRACY!
MICHAŁ GÓRECKI