VII Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny Ustroń 2012
Opublikowano: 25-06-2012

VII Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny – 11.08 Ustroń 2012 Święto baraniny. To już 7. edycja niepowtarzalnej tej imprezy, w której Mistrzostwa zderzają się z promocją mięsa baraniego i jagnięcego w pięknej scenerii starej karczmy góralskiej przy akompaniamencie świetnych kapel góralskich i w otoczeniu stoisk rzemieślników i artystów. Gwarantowana wspaniała atmosfera. Będą to Międzynarodowe Mistrzostwa, gdyż zgłaszają swój udział ekipy zagraniczne.
Mistrzostwa odbywają się w ramach Kulinarnego Pucharu Polski.
Święto baraniny objęte jest patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marka Sawickiego.
Mistrzostwa odbywają się przy znanej Karczmie góralskiej w Ustroniu
http://www.karczmagoralska.pl/
LISTA EKIP STARTUJĄCYCH W MISTRZOSTWACH – USTROŃ 2012
Organizatorzy: Rada zbójnicka Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim,
we współpracy ze Stowarzyszeniem Kucharzy- Euro-Toques Polska i Beskidzkim Klubem Kulinarnym.
ZGŁOSZENIE UDZIAŁU do pobrania
UWAGI I PODPOWIEDZI ORGANIZATORA do pobrania