VIII Festiwal Kuchni Greckiej
Opublikowano: 04-02-2013
Jest to cykliczne wydarzenie mające na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów zarówno wśród hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, jak i wśród konsumentów.
Jury techniczne VIII Festiwalu Kuchni Greckiej
Jarosław Walczyk (Przewodniczący, Sekretarz Fundacji Klubu Szefów Kuchni)
Miltos Karoubas – Prezes Chef’s Club – Grecja
Spiros Dosis – Członek Chef’s Club – Grecja
Kurt Scheller – Akademia Kurta Schellera
Marcin Budynek – Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni
Giancarlo Russo – Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni
Joseph Seeletso – Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni
Lista uczestników VIII Festiwalu Kuchni Greckiej
1 |
Grzegorz |
Bąk |
Hotel Amabasadorski – Rzeszów |
2 |
Sylwia |
Bukała |
NCS Stadion Narodowy Sodexo Polska – Warszawa |
3 |
Karol |
Fobke |
Viilla Sedan – Sopot |
4 |
Tobiasz |
Herman |
Restauracja „Pod Papugami” – Wrocław |
5 |
Dominik |
Kloc |
Dworek New Restaurant – Bielsko-Biała |
6 |
Paweł |
Kubera |
Hotel Zieliński – Szczecinek |
7 |
Michał |
Kuduk |
Hotel Grand Sal – Wieliczka |
8 |
Artur |
Lenczewski |
Hotel „Pięć Dębów” – Supraśl |
9 |
Marcin |
Majkowski |
Restauracja Repubblica Italiana – Warszawa |
10 |
Mariusz |
Roch |
Hotel Verde Montana – Kudowa-Zdrój |
11 |
Piotr |
Sarna |
Karczma Jana – Olsztyn |
12 |
Maciej |
Undziakiewicz |
Zamek Dubiecko – Dubiecko |
Wydarzeniu będzie towarzyszył między innymi V Polski Festiwal Carvingu, II Konkurs Kulinarny dla Amatorów (pod patronatem marki Kenwood), pokazy, degustacje i inne atrakcje. Oczekujemy wielu znakomitych Gości z Polski i Grecji.
Organizatorzy VIII Festiwalu Kuchni Greckiej:
Theofilos Vafidis Ekspert i Doradca Kulinarny, Executive Chef – Grecka kuchnia www.vafidis.pl
Wsparcie merytoryczne: Fundacja Klubu Szefów Kuchni www.fundacja-ksk.pl oraz Klub Szefów Kuchni Grecji www.chefsclub.gr
Organizator techniczny: MT Targi w Warszawie www.mttargi.pl
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY do pobrania