VIII Ogólnopolskie Kulinarne Pożegnanie Lata w Kudowie Zdrój – 28.08.2010

Opublikowano: 09-07-2010

28 sierpnia 2010 roku  w Kudowie Zdrój serdecznie zapraszamy wszystkie aktywne organizacje kulinarne w Polsce na  VIII OGÓLNOPOLSKIE KULINARNE POŻEGNANIE LATA 2010.

ksk004.jpg                             verde_montana002.jpg

Tym razem VIII edycja POŻEGNANIA LATA 2010 odbędzie się po raz pierwszy na DOLNYMŚLĄSKU, dla przypomnienia w 2009 roku w Kroczycach (woj. Śląskie)  wygrała ekipa reprezentowana przez HOTEL VERDE MONTANA  w składzie Łukasz Konik oraz Wiesław Bober.

Ekipa zebrała 550 cegiełek i tym samym uzyskała najwyższą ilość głosów oraz możliwość organizowania Prezentacji Regionów w swoim województwie.

Celem imprezy jest zaprezentowanie kuchni regionów oraz wszelkich elementów związanych, a przede wszystkim prezentacje dorobku w zakresie kuchni regionalnych. Nie mniej ważnym elementem będzie prezentacja firm partnerskich, przyjaznych dla całego rynku hotelarsko – gastronomicznego.

Organizowanej imprezie jak co roku przyświeca cel charytatywny, którego inicjatorem jest Fundacja Klubu Szefów Kuchni.

Pieniądze zebrane ze sprzedaży cegiełek, które jednocześnie są kuponami do głosowania, a tym samym wyborem najlepszej kuchni regionalnej, zostaną przekazane na cel charytatywny. Dla przypomnienia w ubiegłym roku w Kroczycach w ten sposób została zebrana kwota 5688. Cała suma zebrana w czasie zmagań została przekazana na cele charytatywne Ośrodek Pomocy Dziecku i Rodzinie w Górze Włodowskiej. Jak widać chętnych do degustacji regionalnych specjałów nie brakowało o czym świadczy rekordowa suma zebranych pieniędzy. Mamy nadzieję, że i w tym roku dopisze pogoda i nie zabraknie chętnych regionalnych ekip i gości.

Nagrody zostały ufundowane przez:

mercedes-benz009.gif        ats005.jpg

ORGANIZATORZY OGÓLNOPOLSKIEGO KULINARNEGO POŻEGNANIA LATA 2010 W KUDOWIE ZDRÓJ:

  • Łukasz Konik & Wiesław Bober Fundacja KLUBU SZEFÓW KUCHNI
  • Burmistrz Miasta Kudowy Zdrój –  Czesław Kręcichwost
  • Hotel Verde Montana



Pomysłodawca Kulinarnego Lata:

  • Waldemar Hołówka Fundacja Klubu Szefów Kuchni

Patronat organizacyjno- merytoryczny:

 Fundacja KLUB SZEFÓW KUCHNI

Sponsor główny:

germany_max.jpg

Przyjęcia zgłoszeń zespołów do udziału w VIII Ogólnopolskich Prezentacjach Kulinarnych Regionów

Osoba do spraw merytorycznych oraz do rezerwacji miejsc noclegowych dla Gości chcących wziąć udział w imprezie, oraz ekip startujących w konkursie: Wiesław Bober tel.kom 601-41-81-36  

e:mail: wieslawbober@verdemontana.pl

regulamin_kulinarnego_pozegnania_lata_w_kudowie.doc Regulamin_Kulinarnego_Pożegnania_Lata_w_Kudowie.doc

Termin zgłoszeń ekip z potwierdzeniem rezerwacji do 10 sierpnia 2010

Program imprezy:

27.08.2010r. piątek

Zakwaterowanie gości w Hotelu Verde Montana

Godz. 13.00-15.00          

Lunch w restauracji Flamingo

Godz.19.00-20.00           

Kolacja w Restauracji Flamingo w formie bufetów

Godz.21.00                     

Występ zespołu Omen Bend / wspólne biesiadowanie



28.08.2010r.  sobota

Godz. 7.00- 10.00           

Śniadanie



Godz.10.00-13.00   
        

Pobyt w hotelowym SPA,  wycieczka w Błędne Skały,Strzeliniec lub Skalne Miasto w Czechach

Godz. 13.00-15.00          

Lunch w restauracji Flamingo

                

Godz. 15.00-18.00          

Zmagania kulinarne na stadionie sportowym w Kudowie Zdrój

dojazd busem z pod hotelu oraz z powrotem na hasło ” Pożegnanie Lata”

Godz.18.00-19.00          

Wręczenie pucharów, dyplomów, upominków dla kucharskich ekip startujących

Godz. 19.00                

występ kabaretu Jurki  – stadion sportowy

Godz. 20.00               

występ zespołu Brathanki– stadion sportowy

Godz. 21.00              

Uroczysta  kolacja w hotelu, wręczenie podziękowań sponsorom

Zabawa w klubie barakuda z DJ

29.08.2010 – niedziela

Godz. 7.00–11.00    Śniadanie

Godz. 12.00               Pożegnanie i wymeldowanie gości

Uwaga: Na wszystkie wejścia obowiązuje Identyfikator.