VIII REGIONALNE DNI RYBACTWA GOŁYSZ – SKOCZÓW 2010

Opublikowano: 13-09-2010

SZCZEGÓŁOWY PROGRAM VIII REGIONALNYCH DNI RYBACTWA GOŁYSZ – SKOCZÓW 2010

12601_swiming_on_grill___.jpg

PIĄTEK – 17 września

Godz. 10.00 – Konferencja naukowa

SOBOTA – 18 września

Godz. 8.45 –  Konkurs Młodzieży Szkół Gastronomicznych w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

Godz. 11.00 – uroczyste otwarcie Dni Rybactwa

Godz. 11.30 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego Młodzieży Szkół Gastronomicznych Kół Gospodyń Wiejskich

Godz. 12.00 – Konkurs Kół Gospodyń Wiejskich w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

Godz. 14.15 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego Kół Gospodyń Wiejskich

Godz. 15.00 – Występ zespołu regionalnego

Godz. 16.30 – występ Ludowego Zespołu Śpiewaczego „Try-ton”

Godz. 17.30 – występ Kapeli „Wesoła 24”

NIEDZIELA – 19 września

Godz. 11.00 – IV Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

Godz. 13.30 – występ Zespołu Regionalnego „Wrzos”

Godz. 13.45 – degustacja zupy rybnej

Godz. 15.00 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego

Godz. 15.45 – Konkurs Wiedzy o Karpiu i jego Środowisku

Godz. 17.00 – występ Zespołu „Kontrast Band”

VII Mistrzostwa Juniorów w Przyrządzaniu Potraw z Karpia w ramach VIII Regionalnych Dni Rybactwa , Skoczów, 19. 09. 2010

1.    Organizatorami konkursu są:

a)    Zakład Doświadczalny Gospodarki Stawowej PAN w Gołyszu

b)    Zakład Ichtiobiologii i Gospodarki Stawowej PAN w Gołyszu

c)    Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego o. Bielsko – Biała

d)    Urząd Miasta i Gminy Skoczów

e)    RM Gastro

2. Celem konkursu jest promowanie zdrowej kuchni w szczególności potraw z  karpia jako ryby będącej symbolem naszego regionu. Konkurs odbywa się pod patronatem Marszałka Województwa Śląskiego.

3. Konkurs odbędzie się w dniu 18. września 2010 r. w Skoczowie na Rynku Głównym. Początek zmagań konkursowych o godz. 8.45

konkurs_szkolny_mistrzostwzkarpia20.doc Konkurs_szkolny_regulamin.doc

VI Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia w ramach VIII Regionalnych Dni Rybactwa , Skoczów, 19. 09. 2010

Organizatorem konkursu jest:

a)    Zakład Doświadczalny Gospodarki Stawowej PAN w Gołyszu

b)    Zakład Ichtiobiologii i Gospodarki Rybackiej PAN w Gołyszu

c)    Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego o. Bielsko – Biała

d)    Urząd Miasta i Gminy Skoczów

e)    RM GASTRO

karp_rmgastro001.jpg

Celem konkursu jest promowanie zdrowej kuchni w szczególności potraw z  karpia jako ryby będącej symbolem naszego regionu. Konkurs odbywa się pod patronatem Marszałka Województwa Śląskiego.

Konkurs odbędzie się w dniu 19 września 2010 r. w Skoczowie na Rynku. Początek zmagań konkursowych o godz. 11.00

regulamin_mistrzostw__europy2010karp.doc Regulamin_Mistrzostw_Europy_2010karp.doc