VIII REGIONALNE DNI RYBACTWA GOŁYSZ – SKOCZÓW 2010
Opublikowano: 13-09-2010

SZCZEGÓŁOWY PROGRAM VIII REGIONALNYCH DNI RYBACTWA GOŁYSZ – SKOCZÓW 2010
PIĄTEK – 17 września
Godz. 10.00 – Konferencja naukowa
SOBOTA – 18 września
Godz. 8.45 – Konkurs Młodzieży Szkół Gastronomicznych w Przyrządzaniu Potraw z Karpia
Godz. 11.00 – uroczyste otwarcie Dni Rybactwa
Godz. 11.30 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego Młodzieży Szkół Gastronomicznych Kół Gospodyń Wiejskich
Godz. 12.00 – Konkurs Kół Gospodyń Wiejskich w Przyrządzaniu Potraw z Karpia
Godz. 14.15 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego Kół Gospodyń Wiejskich
Godz. 15.00 – Występ zespołu regionalnego
Godz. 16.30 – występ Ludowego Zespołu Śpiewaczego „Try-ton”
Godz. 17.30 – występ Kapeli „Wesoła 24”
NIEDZIELA – 19 września
Godz. 11.00 – IV Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia
Godz. 13.30 – występ Zespołu Regionalnego „Wrzos”
Godz. 13.45 – degustacja zupy rybnej
Godz. 15.00 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego
Godz. 15.45 – Konkurs Wiedzy o Karpiu i jego Środowisku
Godz. 17.00 – występ Zespołu „Kontrast Band”
VII Mistrzostwa Juniorów w Przyrządzaniu Potraw z Karpia w ramach VIII Regionalnych Dni Rybactwa , Skoczów, 19. 09. 2010
1. Organizatorami konkursu są:
a) Zakład Doświadczalny Gospodarki Stawowej PAN w Gołyszu
b) Zakład Ichtiobiologii i Gospodarki Stawowej PAN w Gołyszu
c) Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego o. Bielsko – Biała
d) Urząd Miasta i Gminy Skoczów
e) RM Gastro
2. Celem konkursu jest promowanie zdrowej kuchni w szczególności potraw z karpia jako ryby będącej symbolem naszego regionu. Konkurs odbywa się pod patronatem Marszałka Województwa Śląskiego.
3. Konkurs odbędzie się w dniu 18. września 2010 r. w Skoczowie na Rynku Głównym. Początek zmagań konkursowych o godz. 8.45
VI Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia w ramach VIII Regionalnych Dni Rybactwa , Skoczów, 19. 09. 2010
Organizatorem konkursu jest:
a) Zakład Doświadczalny Gospodarki Stawowej PAN w Gołyszu
b) Zakład Ichtiobiologii i Gospodarki Rybackiej PAN w Gołyszu
c) Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego o. Bielsko – Biała
d) Urząd Miasta i Gminy Skoczów
e) RM GASTRO
Celem konkursu jest promowanie zdrowej kuchni w szczególności potraw z karpia jako ryby będącej symbolem naszego regionu. Konkurs odbywa się pod patronatem Marszałka Województwa Śląskiego.
Konkurs odbędzie się w dniu 19 września 2010 r. w Skoczowie na Rynku. Początek zmagań konkursowych o godz. 11.00