Wpisz w kalendarz – Restaurant Show 2010!

Opublikowano: 23-07-2010


Przygotowania do Restaurant Show 2010 trwają w najlepsze, a na restauratorów oraz właścicieli pubów z gastronomią będą czekały ekscytujące i inspirujące wydarzenia na żywo, konkursy oraz  seminaria.

trs_logo_2010.jpgKażdego dnia będzie coś nowego dla każdego, czy to w kąciku drinków czy na scenie głównej, goście z pewnością się nie zawiodą.

Impreza, która w tym roku odbędzie się po raz 22, planowana jest w dniach 11 – 13 października i będzie jeszcze większym wydarzeniem niż poprzednie edycje. Obsada tegorocznego show będzie obfitować w:

– najlepszych szefów kuchni z Wielkiej Brytanii, którzy zaprezentują nowe i inspirujące pomysły na ciekawe potrawy, 

– managerów restauracji, którzy podzielą się swoimi wskazówkami, jak polepszyć swój biznes

– sommelierów oraz ekspertów gastronomicznych oferujących porady jak skomponować udane menu.


Wśród planowanych atrakcji znajda się:

– Scena Główna: 3 dniowy show będzie obfitował w światowej klasy szefów kuchni, którzy zaprezentują swoje umiejętności i podzielą się swoimi profesjonalnymi wiadomościami podczas niesamowitej serii warsztatów

– Konkursowy teatr– a w nim szefowie kuchni z całego kraju będą ze sobą rywalizować w mistrzowskich zawodach: National Chef of the Year – Szef Kuchni  2010 oraz konkurs Restauracji Indyjskich i Gastro Pubów



– Biznesowe porady oraz instruktaż
– po debiutanckim sukcesie tego projektu w roku 2009, goście będą mogli uczestniczyć w serii seminariów, na których eksperci  będą dyskutować na temat nowości w branży i problemów które dotykają restauratorów



– Restauracja na miejscu
– w tym roku, Westminster Kingsway College będzie pracował z najbardziej utalentowanymi szefami kuchni z Wielkiej Brytanii tj. Angela Hartnett, aby przygotować najwyższej jakości potrawy

– Kącik drinków– managerowie barów oraz sommelierzy dowiedzą się wszystkiego na temat doboru odpowiedniego wina i alkoholi. Będą mogli również uczestniczyć w degustacji w specjalnie przeznaczonym na ten cel obszarowi

– Targ żywności i napojów– ponad 100 firm zajmujących się produkcją żywności i napojów zaprezentuje swoja ofertą wysokojakościowych produktów oraz nowości, które pozwolą odmienić i polepszyć restauracyjne menu

– The Barry Callebaut World Chocolate Masters– międzynarodowy konkurs kulinarny całkowicie poświęcony kreacjom z czekolady, na którym zmierzą się prawdziwi wirtuozi rzeźb z czekolady

– Tegoroczny Restaurant Show ma być najlepszy z dotychczasowych – powiedziałabym nawet, że jest to wydarzenie, który musi odwiedzić każdy pracujący w tej branży. Przez trzy dni show goście będą mogli uczestniczyć w ciekawych atrakcjach, nawiążą cenne kontakty biznesowe i będą mogli podziwiać zmagania zawodników biorących udział w prestiżowych konkursach.– powiedziała manager Restaurant Show 2010 Clair Bowman.Ponad 300 dostawców jedzenia, wina, napoi, wystroju wnętrz, rozwiązań technologicznych jak i projektanci wnętrz oraz doradcy biznesowi sprawią, że Restaurant Show 2010 będzie miał do zaoferowania coś dla każdego.

Restaurant Show odbędzie się w Londonie w dniach 11-13 października 2010.

Więcej informacji: www.therestaurantshow.co.uk

*****



MAKE A DATE WITH THE RESTAURANT SHOW

Preparations for The Restaurant Show 2010 are well underway and there are a wide range of exciting and inspiring live events, competitions and seminars to attract visitors working in the restaurant and dining pub sectors. Each day there is something new for everyone; whether it’s happening in The Drinks Quarter or on the Centre Stage, visitors will not be disappointed.

The show, which is now in its 22nd year and is set to be bigger and better than ever before, runs from 11th – 13th October 2010.  The line-up of live events will see some of the UK’s leading chefs demonstrate new and inspirational ideas, Restaurant Managers share their top tips on how to enhance business and Sommeliers and food experts offer advice on how to create that winning menu.

Planned features include:

•    Centre Stage– the three-day event is packed with world class chefs who will be demonstrating their skills and expertise throughout intense and thrilling workshop sessions

•    The Competition Theatre – will see chefs from around the country go head to head with each other, pulling out all the stops to showcase their culinary skills and demonstrate why they’re at the top of their game.  A show institution which sets the tone for the show, this theatre plays host to some action-packed challenges including National Chef of the Year, Compass Group Chef of the Year and the Indian Restaurant and Gastro Pub Challenges


•    Business Briefings – following its success in 2009, visitors can tap into a host of experts discussing the latest industry news and issues facing the restaurant trade through interactive and informative seminars

•    On-Site Restaurant – this year, Westminster Kingsway College will be working with some of the country’s most talented chefs like Angela Hartnett to create dishes of the finest quality

•    The Drinks Quarter– bar managers and Sommeliers will find out all they need to know about stocking the right wines and spirits.  They can also sample a range of high quality drinks in the dedicated tasting area

•    Central Food and Drink Market – over  100 food and drink companies will be showcasing their range of quality products and new launches  to help transform and improve any menu

•    The Barry Callebaut World Chocolate Masters– the world’s premium International Culinary competition devoted solely to the creative use of chocolate in all its applications is back and will put chocolate craftsmen and women through their paces

Clair Bowman, features manager for The Restaurant Show 2010, comments: “This year’s Restaurant Show is set to be the best yet – in fact I’d say it’s a must attend event for those working in the industry.  We have a number of really exciting features, key industry networking opportunities and high profile competitions running over the three-day event providing even more entertainment for our visitors.

“With over 300 suppliers of food, wine, spirits, interiors, tableware, champagne, soft drinks, technology, business advice and design, The Restaurant Show will have something for everyone.”



The Restaurant Show is being held at London’s Earl’s Court 2 from 11-13 October 2010.

To register, or for more information, visit www.therestaurantshow.co.uk.