Wykaz ekip zakwalifikowanych do udziału w Ogólnopolskim Festiwalu Kuchni Dworskiej

Opublikowano: 03-04-2011

baranow.png 

Wykaz ekip zakwalifikowanych do udziału

w  Ogólnopolskim Festiwalu Kuchni Dworskiej  im. Tadeusza Matysiaka

X Jubileuszowa Edycja Dań Wielkanocnych – Baranów Sandomierski

09 kwietnia 2011

KONKURS GASTRONOMICZNY:

1.    Zajazd Hetman    – Lgota Murowana                Sebastian Humski, Tomasz Kemona                           

2.    Hotel Ambasadorski – Rzeszów                    Dorota Pajęcka , Mariusz Nazimek

3.    Hotel Noma Residence Zameczek Myśliwski – Promnice     Wojciech Radzimiński, Marek Pasieka   

4.    Hotel Pałac Kawalera – Świerklaniec                 Józefa Michałek, Mariusz Czaja

5.    Hotel Verde Montana – Kudowa Zdrój                Filip Rosa, Arkadiusz Kruszik 

6.    Zespół Zamkowo – Parkowy w Krasiczynie     .        Maciej Gołdyn , Agata Kubik

7.    Zamek Dubiecko w Dubiecku                            Janusz Pyra , Marek Lechowicz

8.    Restauracja „ Wodna Wieża” w Przczynie            Szymon Bracik, Dominik Duraj

Prezentacja Stołu Wielkanocnego:

1.    Zajazd Hetman                         

2.    Hotel Ambasadorski                                       

3.    Hotel Noma Residence Zameczek Myśliwski Promnice        

4.    Hotel Pałac Kawalera Świerklaniec                  

5.    Hotel Verde Montana                      

6.    Zespół Zamkowo – Parkowy w Krasiczynie    

7.    Zamek Dubiecko                               

8.    Restauracja „ Wodna Wieża”

JURY  – powołane do oceny prac konkursowych

Jury Degustacyjne Profesjonalistów

1.    Kazimierz Jaroszyński                       

2.    Mirosław Drewniak                       

3.    Stefan Birek                               

4.    Krzysztof Sutkowski                       

5.    Zbigniew Kulrleto                           

Jury Techniczne

1.    Giancarlo Russo                           

2.    Przemysław Wieloch                       

3.    Marek Łukasiewicz

Wiesław Bober – Sekretarz Jury               

Waldemar Hołówka  – Koordynator – Przewodniczący Jury   



Komisja powołana do ceny  Stołów Wielkanocnych;


1.    Hanna Rzeszut

2.    Hanna Szymanderska

3.    Stefan Birek

4.    Arleta Żynel                               

5.    Przedstawiciel ARP SA

6.    Roman Jagieliński