WYNIKI KWALIFIKACJI l’Art de la cuisine Martell 2010
Opublikowano: 20-02-2010

VIII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej l’Art de la cuisine Martell 2010 Hotel ZAMEK RYN**** 06 marca 2010
Miło nam poinformować, że Komisja powołana przez Organizatora Konkursu dokonała wstępnej selekcji uczestników na podstawie oceny opisu, receptury i zdjęcia zgłoszonej potrawy.
Drużyna, która zwycięży Konkursie, otrzyma PUCHAR PRZECHODNI i zakwalifikuje się do Kulinarnego Pucharu Polski.
Na zwycięzców i uczestników konkursu czekają także dyplomy i nagrody, ufundowane m.in. przez Wyborową SA, WBD GROUP STALGAST, LANTAMNNEN, JOHNSON DIVERSEY, Miszczak, NEWSGASTRO.PL, PORADNIK RESTAURATORA, HOTELARSTWO.
Specjalną nagrodę ufundowała firma CONVOTHERM – jest nią 2-osobowa wycieczka lotnicza do Monachium, połączona ze zwiedzaniem firmy oraz wspaniałym obiadem w 1-gwiazdkowej restauracji.
Składamy serdeczne podziękowania wszystkim drużynom, które poświęciły swój czas
i umiejętności, aby przygotować potrawę konkursową.
Komisja miała niezwykle trudne zadanie, gdyż wszystkie przesłane propozycje były naprawdę ciekawe i profesjonalnie przygotowane. Zgodnie z regulaminem konieczne było jednak wyselekcjonowanie 15 najlepszych (16.drużyna to ekipa Hotelu HILTON z Warszawy – zwycięzcy ubiegłorocznym zmagań konkursowych)
Lista drużyn zakwalifikowanych do konkursu „l’Art de la cuisine Martell” 2010
1. Hotel „Hilton” – Warszawa– drużyna ubiegłorocznych zwycięzców
2. Restauracja „Revello” – Łódź- Przemysław Wieloch, Robert Głuda
3. MS.” Polonia” – Świnoujście- Daniel Grycz, Tomasz Kozak
4. Hotel „Bryza” – Jurata Grzegorz Konkel, Mariusz Pieterwas
5. Restauracja „Kuchnia Polki” – Poznań Grzegorz Jan Szymaniewski, Dariusz Panek
6. Hotel „ Crokus” – Zakopane Adam Smoter, Daniel Piotr Bzdyk
7. Restauracja „Moonsfera” – Warszawa Robert Wojnarowski, Sebastian Jakimiak
8. Hotel „Monopol” – Katowice Szymon Lorenc, Michał Byrczek
9. „Radisson Blue” – Wrocław Jassin Aithaddow, Paweł Krawczyk
10. „Park Hotel” – Olsztyn Robert Wiśnicki, Bartosz Juszko
11. Hotel „Ambasador” – Rzeszów Grzegorz Bąk, Marcin Gątarski
12. Hotel „Haffner” Sopot Marcin Mering, Michał Chojnacki
13. Hotel Park „Park Plaza” – Wrocław Łukasz Partyka, Michał Chrapowicz,
14. Hotel „Mazurkas” Ożarów Mazowiecki Sylwia Bukała, Jarosław Kucharski
15. Hotel „Atrium” Warszawa Sebastian Kornacki, Paweł Rumowski
16. Zamek „Dubiecko” – Dubiecko Krzysztof Bobola, Maciej Undziakiewicz
Lista drużyn zgłoszonych do konkursu „l’Art de la cuisine Martell” 2010
1. Hotel „Hilton” – Warszawa- drużyna ubiegłorocznych zwycięzców
2. „Oberża pod Św. Jerzym” – Chudów – Adrian Feliks, Adam Kwiska
3. Restauracja „Revello” – Łódź– Przemysław Wieloch, Robert Głuda
4. MS.” Polonia” – Świnoujście– Daniel Grycz, Tomasz Kozak
5. Hotel „Westin” – Warszawa Przemysław Gryz, Rafał Kosowski
6. Hotel „Bryza” – Jurata Grzegorz Konkel, Mariusz Pieterwas
7. Restauracja „Kuchnia Polki” – Poznań Grzegorz Jan Szymaniewski, Dariusz Panek
8. Hotel „ Crokus” – Zakopane Adam Smoter, Daniel Piotr Bzdyk
9. Restauracja „Moonsfera” – Warszawa Robert Wojnarowski, Sebastian Jakimiak
10. Hotel „Monopol” – Katowice Szymon Lorenc, Michał Byrczek
11. „Radisson Blue” – Wrocław Jassin Aithaddow, Paweł Krawczyk
12. „Park Hotel” – Olsztyn Robert Wiśnicki, Bartosz Juszko
13. Restauracja “ Pod Łososiem” – GdańskJanusz Małyszko, Łukasz Młynarczyk
14. Restauracja „ Godding” – Sopot Łukasz Fulara, Radosław Hnatyszyn
15. Restauracja „ Villa Park” – Otwock Rafał Czerski, Przemysław Michalski
16. Hotel „Ambasador” – Rzeszów Grzegorz Bąk, Marcin Gątarski
17. „Cyrano et Roxane” – Sopot Andrzej Stepanenko, Daniel Chrzanowski
18. Kraków Miłosz Kowalski, Marek Julian Dolat
19. Apexland drużyna
20. Hotel „RODAN” – Skrzynki Przemysław Czekała, Maciej Pacanowski
21. „Oaza” Bis – Wąbrzeźno Paweł Wiśniewski, Paweł Politowski
22. Hotel „Haffner” Sopot Marcin Mering, Michał Chojnacki
23. Hotel Park „Park Plaza” – Wrocław Łukasz Partyka, Michał Chrapowicz,
24. Hotel „Mazurkas” Ożarów Mazowiecki Sylwia Bukała, Jarosław Kucharski
25. Hotel „Atrium” Warszawa Sebastian Kornacki, Paweł Rumowski
26. Hotel „ Wieniawa” Lipowo , Rekowo Górne Paweł Ussorowski, Marcin Loch
27. Restauracja „Bacówka” Hotel „Belvedere” – Konstantynów Łódzki
Kamil Zgrzebski, Marcin Bielawski
28. Zamek „Dubiecko” – Dubiecko Krzysztof Bobola, Maciej Undziakiewicz
Gratulujemy ekipom zakwalifikowanym do konkursu !
Czekamy na Państwa w Zamku Ryn za dwa tygodnie!