WYNIKI KWALIFIKACJI l’Art de la cuisine Martell 2010

Opublikowano: 20-02-2010

martell.jpg   zamek1.jpg

VIII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej l’Art de la cuisine Martell 2010 Hotel  ZAMEK RYN**** 06 marca 2010

Miło nam poinformować, że Komisja powołana przez Organizatora  Konkursu dokonała wstępnej selekcji uczestników  na podstawie oceny opisu, receptury i zdjęcia zgłoszonej potrawy.

Drużyna, która  zwycięży  Konkursie, otrzyma  PUCHAR PRZECHODNI i zakwalifikuje się do Kulinarnego Pucharu Polski.

Na zwycięzców i uczestników  konkursu czekają także dyplomy i nagrody, ufundowane m.in. przez   Wyborową SA, WBD GROUP STALGAST,  LANTAMNNEN, JOHNSON DIVERSEY,  Miszczak,  NEWSGASTRO.PL,  PORADNIK RESTAURATORA, HOTELARSTWO.

Specjalną nagrodę ufundowała firma CONVOTHERM – jest nią 2-osobowa wycieczka lotnicza do Monachium, połączona ze zwiedzaniem firmy oraz wspaniałym obiadem w 1-gwiazdkowej restauracji.

Składamy serdeczne podziękowania wszystkim drużynom, które poświęciły swój czas

i umiejętności, aby przygotować potrawę konkursową. 

Komisja miała niezwykle trudne zadanie, gdyż wszystkie przesłane propozycje były naprawdę ciekawe i profesjonalnie przygotowane. Zgodnie z regulaminem konieczne było jednak  wyselekcjonowanie 15 najlepszych (16.drużyna to ekipa Hotelu HILTON z Warszawy – zwycięzcy ubiegłorocznym zmagań konkursowych)

Lista drużyn zakwalifikowanych do konkursu „l’Art de la cuisine Martell” 2010

1. Hotel „Hilton” – Warszawa– drużyna ubiegłorocznych zwycięzców

2. Restauracja „Revello” – Łódź-   Przemysław Wieloch, Robert Głuda

3. MS.” Polonia” – Świnoujście-   Daniel Grycz, Tomasz Kozak

4. Hotel „Bryza” – Jurata   Grzegorz Konkel, Mariusz Pieterwas

5. Restauracja „Kuchnia Polki” – Poznań Grzegorz Jan Szymaniewski, Dariusz Panek

6. Hotel „ Crokus” – Zakopane   Adam Smoter, Daniel Piotr Bzdyk

7. Restauracja „Moonsfera” – Warszawa  Robert Wojnarowski, Sebastian Jakimiak

8. Hotel „Monopol” – Katowice   Szymon Lorenc, Michał Byrczek

9.  „Radisson Blue” – Wrocław   Jassin Aithaddow, Paweł Krawczyk

10.  „Park Hotel” – Olsztyn    Robert Wiśnicki, Bartosz Juszko

11. Hotel „Ambasador” – Rzeszów  Grzegorz Bąk, Marcin Gątarski  

12. Hotel „Haffner” Sopot    Marcin Mering, Michał Chojnacki

13. Hotel Park „Park Plaza” – Wrocław   Łukasz Partyka, Michał Chrapowicz,

14. Hotel „Mazurkas” Ożarów Mazowiecki  Sylwia Bukała,  Jarosław Kucharski

15. Hotel „Atrium” Warszawa    Sebastian Kornacki, Paweł Rumowski

16. Zamek „Dubiecko” – Dubiecko   Krzysztof Bobola,  Maciej Undziakiewicz

  

Lista drużyn zgłoszonych do konkursu „l’Art de la cuisine Martell” 2010

1. Hotel „Hilton” – Warszawa-   drużyna ubiegłorocznych zwycięzców

2.  „Oberża pod Św. Jerzym” – Chudów – Adrian Feliks, Adam Kwiska

3. Restauracja „Revello” – Łódź–   Przemysław Wieloch, Robert Głuda

4. MS.” Polonia” – Świnoujście–   Daniel Grycz, Tomasz Kozak

5. Hotel „Westin” – Warszawa   Przemysław Gryz, Rafał Kosowski 

6. Hotel „Bryza” – Jurata    Grzegorz Konkel, Mariusz Pieterwas

7. Restauracja „Kuchnia Polki”Poznań Grzegorz Jan Szymaniewski, Dariusz Panek

8. Hotel „ Crokus” – Zakopane   Adam Smoter, Daniel Piotr Bzdyk  

9. Restauracja „Moonsfera”Warszawa Robert Wojnarowski, Sebastian Jakimiak

10. Hotel „Monopol” – Katowice   Szymon Lorenc, Michał Byrczek

11.  „Radisson Blue” – Wrocław   Jassin Aithaddow, Paweł Krawczyk

12.  „Park Hotel” – Olsztyn   Robert Wiśnicki, Bartosz Juszko

13. Restauracja “ Pod Łososiem”GdańskJanusz Małyszko, Łukasz Młynarczyk

14. Restauracja „ Godding”Sopot Łukasz Fulara, Radosław Hnatyszyn

15. Restauracja „ Villa Park”Otwock Rafał Czerski, Przemysław Michalski

16. Hotel „Ambasador”Rzeszów  Grzegorz Bąk, Marcin Gątarski  

17.  „Cyrano et Roxane” – Sopot   Andrzej Stepanenko, Daniel Chrzanowski

18. Kraków     Miłosz Kowalski,  Marek Julian Dolat 

19. Apexland    drużyna

20. Hotel „RODAN” – Skrzynki   Przemysław Czekała,  Maciej Pacanowski

21.  „Oaza” Bis – Wąbrzeźno   Paweł Wiśniewski,  Paweł Politowski

22. Hotel „Haffner” Sopot    Marcin Mering, Michał Chojnacki

23. Hotel Park „Park Plaza” – Wrocław  Łukasz Partyka, Michał Chrapowicz,

24. Hotel „Mazurkas” Ożarów Mazowiecki Sylwia Bukała,  Jarosław Kucharski

25. Hotel „Atrium” Warszawa   Sebastian Kornacki, Paweł Rumowski

26. Hotel „ Wieniawa” Lipowo , Rekowo Górne  Paweł Ussorowski,  Marcin Loch

27. Restauracja „Bacówka” Hotel „Belvedere” – Konstantynów Łódzki

Kamil Zgrzebski, Marcin Bielawski

28. Zamek „Dubiecko” – Dubiecko   Krzysztof Bobola,  Maciej Undziakiewicz 

Gratulujemy ekipom zakwalifikowanym do konkursu !

Czekamy na Państwa w Zamku Ryn za dwa tygodnie!


martell_2010_-_sposorzy_do_internetu.jpg

rings_audi_preview.jpg   krogab.jpg