X Festiwal Kuchni Greckiej – lista uczestników

Opublikowano: 29-01-2015

Teo Vafidis zaprasza na Jubileuszowy X Festiwal Kuchni Greckiej, 27 marca 2015 roku w Centrum Targowo-Kongresowe MT Polska Ul. Marsa 56C

DSC_3681_ind

Pomysłodawcą i Organizatorem Festiwalu Kuchni Greckiej jest Teo Vafidis – Grek z pochodzenia, z zawodu ekspert i doradca kulinarny, z pasji – ambasador kultury i kuchni greckiej w Polsce, członek kapituły Fundacji Klubu Szefów Kuchni, honorowy członek Chef’s Club Grecji , oraz przedstawiciel Poland Branch Office.

Lista uczestników zakwalifikowanych do X Festiwalu Kuchni Greckiej

  1. Biaduń Mateusz – Restauracja Polska Hotel Koncept 2000 – Warszawa
  2. Błaźniak Jan Paweł – Restauracja Maska – Warszawa Saska Kępa
  3. Bukała Sylwia – Do & Co Poland Sp. z o. o. – Warszawa
  4. Dziakowski Arkadiusz – Restauracja Steak & Lobster House Vlla Bianco – Wrocław
  5. Grzegorzek Rafał – Hotel Art Deco, Hotel SPA DR IRENA ERIS -Polanica Zdrój
  6. Kubera Paweł – Restauracja Dobra Truskawka – Wągrowiec
  7. Kuduk Dariusz – Kopalnia Soli Wieliczka Hotel Grand Sal – Wieliczka
  8. Łagowski Tomasz – Hotel Restauracja Neapol – Ciechocinek
  9. Meres Arkadiusz – Park Hotel Łysoń – Inwałd
  10. Polak Marcin – Młyn Jacka Hotel & Spa – Wadowice
  11. Sokołowski Norbert – Restauracja Moonsfera – Warszawa
  12. Wiśniewska Karolina – Hotel Welness Pro Vita – Kołobrzeg

Jury konkursu:

  • Jarosław Walczyk (Przewodniczący), Członek Fundacji KSK
  • Miltos Karoubas Executive Chef, Prezes Prezes Hellenic Chef’s Association
  • C-Michel Labarre, Prezes Academy Bocuse d’Or Poland
  •  Ewa Olejniczak Executive Chef Villa Foksal Restauracja & Catering
  • Giancarlo Russo Executive Chef, Członek Fundacji KSK
  • Tasos Tolis Executive Chef, Honorowy Prezes Hellenic Chef’s Association
  • Jarosław Uściński Executive Chef, Prezes OSKiC Polska

Poniżej obowiązujący talerz do dań konkursowych – porcelana Jade Weiss

talerz

REGULAMIN DO POBRANIA

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY DO POBRANIA

logotypy.teo.konkurs2015

Idea zorganizowania Festiwalu Kuchni Greckiej zrodziła się z chęci przybliżenia i propagowania w Polsce tradycji kuchni greckiej. Ten długofalowy projekt jest skierowany zarówno do  hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, kucharzy, jak i do konsumentów.

Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod „fachowym okiem” międzynarodowego Jury przygotowują autorskie dania z wykorzystaniem wskazanych w Regulaminie i oryginalnych greckich produktów.

jury_podczas_pracy  inauguracja

Konkurs ten należy do  najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych w Polsce.  Towarzyszą mu niezapomniane atrakcje takie, jak pokazy Sztuki Kulinarnej z całego świata,  prezentacje firm i smakowite degustacje dla wszystkich odwiedzających.

Konkurs Kulinarny Festiwalu Kuchni Greckiej nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie. Ogłoszenie wyników konkursowych, wręczenie nagród, upominków i podziękowań odbywa  się podczas Uroczystej Gali z wykwintną kolacją, będącej uwieńczeniem Festiwalu. Laureat pierwszej nagrody wyjeżdża wraz z osobą towarzyszącą na tygodniową wspaniałą wycieczkę do Grecji ufundowaną przez Biuro Podróży Hellas Travell www.hellastravel.pl.

Na zakończenie wieczoru ma miejsce koncert Nikosa Rusketosa – lidera greckiego zespołu Orfeusz, oraz tańce w towarzystwie tłuczonych „na szczęście” talerzy.

Co roku zapewniamy również niesamowite występy innych artystów, pokazy etniczne, naukę tańców, czy spektakle teatralne.

I – Hotel Warszawianka Jachranka 2006

II – Hotel Warszawa Augustów 2007

III – Hotel Ossa Rawa Mazowiecka 2008

IV – Hotel Mazurkas Ożarów Mazowiecki 2009

V -Hotel Swing Kraków 2010

VI – Eurogastro Warszawa 2011

VII – Eurogastro Warszawa 2012

VIII – Eurogastro Warszawa 2013

IX – Eurogastro Warszawa 2014

Wszystkim Partnerom, Uczestnikom i Gościom bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas  X Jubileuszowej edycji.

Z wyrazami szacunku

Teo Vafidis

WWW.vafidis.pl