XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny
Opublikowano: 25-07-2017
Program XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny Święto Baraniny 12 sierpnia 2017
11 sierpnia piątek
Przyjazd i zakwaterowanie drużyn ekip startujących, gości i jury w Mistrzostwach; hotel „Ziemowit”, pensjonat „Źródełko”, Sanatorium „Równica”; godzina 18.00
18.00 – 20.00 Kolacja
12 sierpnia sobota
„RM Gastro”
8.00. Obowiązkowa odprawa Jury i drużyn kucharzy w „RM Gastro” ul. Sportowa 15a Ustroń.
9.00. Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw Polski i start 1 drużyny
9.00-13.30. Prezentacje firm sponsorskich. RM Gastro
11.30-13.30 Lunch w „RM Gastro” dla uczestników i obsługi Mistrzostw
14.30 Zakończenie Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny RM Gastro
„Hotel Wilga”
10.00 Otwarty panel dyskusyjny: pt „Owca a Środowisko”.
12.00 Lunch „Niech cię zakole”
Bliższe informacje poniżej.
Rynek: Święto Baraniny
10.00 Ustawienie zagrody z owcami, stoisk dla artystów i rzemieślników.
12.00 Oficjalne Rozpoczęcie Święta Baraniny. Wystrzał armatni, trombita. Rynek Miejski
12.00 Rozpoczęcie Święta baraniny Rynek Miejski
12.00-14.00 Pokazy kulinarne
12.00-18.00 Koncerty kapel góralskich; Hora, Gronie, Torka, Polandia.
13.00-13.30 Rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci, „Owce w górach” biblioteka miejska
14.00-14.30 Archaiczne strzyżenie owiec.
15.00 Ogłoszenie wyników konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach”
16.00 Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród w konkursie XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.
12.00-17.00 Występ kapel góralskich
Otwarty panel dyskusyjny w :
„Hotelu Wilga” pt „Owca a Środowisko” odbędzie się w ramach dwunastej edycji „Święta baraniny” i XII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny w Ustroniu,
Komitet naukowo-organizacyjny konferencji:
Honorowi przewodniczący:
prof. dr hab. Daniel Kadłubiec i prof. dr hab. Roman Niżnikowski
Przewodniczący: prof. dr hab. Bronisław Borys
dr hab. Marek Rembierz, dr Andrzej Wojcieszek
Lista drużyn zakwalifikowanych do XII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny 12 sierpnia 2017 Ustroń.
- Dawid Zagrzywiec, Piotr Gipsiak, hotel „COUTYARD by Marriott” Warszawa
- Przemysław Kopania, Diana Olechnowicz, rest. „La Brasserie Moderne” Warszawa
- Adam Kowalewski, Marcin Dembski, hotel „Zamek Gniew”
- Michał Kozłowski, Bartosz Fabiś, rest. „Nifty No.20” hotel Puro Poznań
- Dmitr Petrov, Paulina Pustelnik, hotel „Qubus” Bielsko Biała
- Emil Klimas, Dawid Feist, rest. „Cucina” Poznań
Drużyna rezerwowa;
Przemysław Gościniak, Bartłomiej Kornacki , rest Pasja i Smak Chorzów
Zakwalifikowanym drużynom gratulujemy i życzymy końcowego sukcesu.
Do boju brać kucharska !!!