Żywność tradycyjna i kuchnie narodowe
Opublikowano: 17-10-2012

Dyrekcja Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich ma przyjemność zaprosić na konferencję
ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY
„Żywność tradycyjna i kuchnie narodowe”
nauczycieli przygotowujących uczniów do Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności oraz wszystkich którzy chcą wziąć udział w formie doskonalenia zawodowego, która odbędzie się przy ulicy Majdańskiej 30/36 w Warszawie, w dniu 28 listopada 2012r. o godz. 900.
W programie konferencji przewidziane są wykłady na następujące tematy:
- Tradycyjne produkty żywnościowe.
- Kuchnia japońska – przedstawicielka kuchni dalekiego wschodu.
- Pokaz kuchni polskiej.
- Dawne książki kucharskie. W poszukiwaniu polskiej tradycji kulinarnej.
- Zasady koszerności i tradycyjna kuchnia żydowska.
Uprzejmie prosimy o potwierdzenie przybycia w terminie do dnia 05.11.2012 roku, tel./fax. (0 22) 810 04 89, 0 603 459 415 – Urszula Augustyniak lub na adres e-mail: info@zsgh.edu.pl.
Udział w konferencji jest bezpłatny, dojazd na koszt własny.
Miło nam będzie jeżeli zechcą zaszczycić nas Państwo swoją obecnością.
W imieniu ZSGH serdecznie zapraszam,
Anna Chylińska
Dyrektor Szkoły