Specjalna cukiernicza oferta szkoleniowa w „Espai Sucre” w Barcelonie!

Opublikowano: 26-04-2012

Espai Sure ( tłum. Przestrzeń Cukru) to nowy sposób pojmowania cukiernictwa. Oferowane szkolenie adresowane jest do profesjonalistów, którzy pojmują cukiernictwo jako coś więcej niż precyzyjne i matematyczne połączenie składników. Zgodnie z założeniami Projektu, w skład którego wchodzi szkoła i restauracja SMAK jest priorytetem. Pozostałe zmienne – technika wykonania i aranżacja deseru rozumianego jako danie, to uzupełniające środki wpływające na podniesienie jego jakości. Założenie tworzenia kontrastów w poszukiwaniu idealnych połączeń, odwodzi od utożsamianego z deserami  słodkiego smaku. Opiera się na  kombinacji podstawowych pięciu smaków – słodkiego, słonego, gorzkiego, kwasowego i korzennego. Oprócz traktowanych z poszanowaniem starych tradycyjnych technik cukierniczych w Espai Sucre stosuję się nowe techniki, produkty oraz narzędzia pozwalające na lepszą kontrolę nad smakiem. Przywiązuję się duże znaczenie do rozmieszczenia składników dania, aromatu oraz zabawy z temperaturami.

zdjcie_oferta_1

 

Innowacyjny projekt powstał w 2000 roku i niezmiennie cieszy się uznaniem i autorytetem wśród wielu krytyków kulinarnych, najlepszych cukierników i szefów kuchni. Restauracja dwukrotnie była ważnym celem na mapie gastronomicznej naszych podróży kulinarnych organizowanych dla polskich szefów kuchni w 2011 i 2012 roku do Barcelony.

˜PROGRAM WYJAZDU

1) Intensywne 3 – dniowe szkolenie cukiernicze teoretyczno-praktyczne w prestiżowej szkole Espai Sucre. Tematem szkolenia jest „Cukiernictwo restauracyjne. Desery Espai Sucre”.
2) Wizyty studyjne u lokalnych przedsiębiorców produktów spożywczych oraz producentów wysokojakościowych produktów regionalnych takich jak np. suszone owoce i prażone bakalie oraz wizyty w sklepach ze sprzętem oraz akcesoriami dla cukiernictwa,
3) Zwiedzanie Barcelony  w tym  m.in. najbardziej znanego katalońskiego targu LA BOQUERIA – miejsca, w którym handluję się wyłącznie świeżymi produktami oraz historycznej barcelońskiej kawiarni CAFE L’OPERA
4) Wieczorne wizyty we wzorcowych restauracjach typowych dla regionu Katalonii oraz  tapas barach, pożegnalna kolacja z menu degustacyjnym w restauracji Espai Sucre

zdjcie_oferta_2

 

 

OFERTA OBEJEMUJE:
– 3  dniowe szkolenie w Szkole Espai Sucre
– Opiekę profesjonalnego tłumacza na czas trwania podróży oraz szkoleń
– Bilety lotnicze + transfer do hotelu i z powrotem w Barcelonie
– Ubezpieczenie turystyczne
– 4 noclegi w pokoju 2 osobowym w komfortowych apartamentach w centrum Barcelony
– pełne wyżywienie
– kolację pożegnalną z wręczeniem certyfikatów oraz z menu degustacyjnym w Restauracji Espai Sucre
–  Bilety na metro
OFERTA NIE OBEJMUJE:

KOLACJI W RESTAURACJACH Z GWIAZDKAMI MICHELIN LUB PROWADZONYCH PRZEZ ŚWIATOWEJ SŁAWY SZEFÓW KUCHNI CZY CUKIERNIKÓW

– Wejściówek podczas niedzielnego zwiedzania Barcelony
W szkoleniu może uczestniczyć maksymalnie 10 osób

Koszt 1400 EURO NETTO (1722 EURO BRUTTO) / 1 OSOBA

PLANOWANY TERMIN 12-16. 08. 2012.

DEKLARACJE UCZESTNICTWA W SZKOLENIU NALEŻY ZGŁOSIĆ DO 15 MAJA 2012 ROKU. Potwierdzenie zostanie zaakceptowane na podstawie przesłanego drogą e-mailową załączonego do oferty formularza zgłoszeniowego. Szczegóły szkolenia zostaną uregulowane umową.

ZAPRASZAM DO SKORZYSTANIA Z OFERTY – FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY do pobrania

Joanna Ochniak

 

Kontakt:
BIURO „Gastronomii na Obcasach”
tel. (+48) 535 554 898
m_joannaochniak@wp.pl
LOGO_ORGANIZATORA_-_FPMS  LOGO_ORGANIZATORA_-_Gastronomia_na_Obcasach  espaisucre_cursos_matricula