Znamy datę Bocuse d’Or Poland 2025

Opublikowano: 08-04-2025

Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or.

Już po raz czwarty to wspaniałe kulinarne widowisko rozegra się podczas Targów HORECA® w EXPO Kraków, co dowodzi, iż sprawdzeni Partnerzy, jakim niewątpliwie są przedstawiciele targów w stolicy Małopolski są mocnym fundamentem i gwarantem profesjonalizmu w organizacji tak wyjątkowego wydarzenia jakim jest konkurs Bocuse d’Or Poland. Ta długofalowa współpraca oparta na dobrych relacjach i zaufaniu przynosi spektakularne efekty przyciągając jednego dnia w roku rzeszę fanów haute cuisine i skupiając jednocześnie najważniejsze nazwiska światowego kulinarnego formatu w tym samym miejscu.

Na oczach szerokiej publiczności zgromadzonej licznie na trybunach oraz plejady polskich i zagranicznych jurorów – szefów kuchni z gwiazdkowych, znakomitych restauracji odbędą się zmagania profesjonalistów, które ujawnią prawdziwy duch rywalizacji dostarczając tym samym wyjątkowych emocji i wzruszeń.
Światła jupiterów skierowane będą na sześciu młodych, utalentowanych szefów kuchni, wyłonionych w preselekcji, którzy staną do rywalizacji 6 listopada, by zdobyć upragnioną złotą statuetkę i móc reprezentować Polskę w kontynentalnej selekcji Bocuse d’Or Europe 2026.
Konkurs poprowadzi Karol Okrasa jeden z czołowych szefów kuchni w Polsce, który wtajemniczy publiczność w meandry tak cenionego wydarzenia, jakim jest krajowy finał Bocuse d’Or Poland.
Kulinarne Wydarzenie Roku 2025, zbliża się wielkimi krokami, o którego szczegółach powiadomimy niebawem.
Stay tuned!

Bocuse d’Or jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie istotnymi czynnikami są kreatywność, technika, smak oraz tekstura. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.

Organizatorem konkursu jest Akademia Bocuse d’Or Poland i agencja Smarten PR.

Mecenasi konkursu: Chefs Culinar Polska, Sokołów, San Pellegrino
Patronat honorowy: Bocuse d’Or Winners

www.bocusedorpoland.pl