Przejdź do treści
NewsGastro.pl - portal gastronomiczny
Generic selectors
Tylko dokładne wyniki
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Główna nawigacja
Newsgastro.pl
Wydarzyło się
Co, gdzie, kiedy
Osobowości
Porady
Przepisy
Szkoły
GASTRO WYPOŻYCZALNIA
GASTRO KOMIS
123GASTRO
ICEGASTRO
GASTRO CLEAN
Jesteś tutaj:
Strona główna
>
Porady
>
Jerzy Pasikowski radzi
>
Page 2
Porady: Jerzy Pasikowski radzi
Archiwum wpisów dla kategorii Jerzy Pasikowski radzi
Warzywa saute – fasolka szparagowa, marchewka
Ziemniaki – receptury i sposoby krojenia wykorzystane w praktyce
Przekąski zimne z wykorzystaniem różnych technik kulinarnych
Obróbki termiczne
Gotowanie metodą poche – jajka, łosoś (wykorzystanie powstałego wywaru do sosu)
Wykorzystanie przygotowanych wywarów do zupy czystej np. minestrone oraz zupy krem np. z zielonego groszku
Sosy – sos bearnaise, masło z Nantes, sos naturalny z pomidorów, ciepłe sosy vinaigrette i sos beszamelowy
Wykorzystanie przygotowanych wywarów do wykonania przykładowego sosu do potraw mięsnych i rybnych-podstawowe techniki robienia sosów
Wywary i ich zastosowanie
Warzywa zapiekane – pory pod beszamelem, pomidory z cukinią
Sposoby rozdrabniania warzyw (ziemniaki, marchew, cukinia, cebula)
Foodcosts?