? bakłażana i cukinię kroimy w plastry grubości 1 cm, po czym marynujemy w soli, pieprzu, oliwie, posiekanym czosnku i ostrej papryczce
? grillujemy bakłażana i cukinię z obu stron na złoty kolor
? podsmażone piersi z kurczaka kroimy w cienkie paski, przekładamy do miski
? dodajemy posiekany czosnek, ostrą papryczkę, osączoną kukurydzę z puszki i pokrojone w kostkę pomidory (bez gniazd nasiennych)
? a następnie: zdjęte z grilla lub patelni grillowej warzywa ? bakłażana i cukinię, ser feta oraz obrane ze skórki i pokrojone w kostkę awokado
? doprawiamy farsz solą, pieprzem, posiekaną kolendrą i sokiem z limonki; wszystko dokładnie mieszamy
? farsz nakładamy na płaty tortilli i zawijamy ściśle w ruloniki jak krokiety
? każdy rulonik zawijamy w folię aluminiową
? podsmażamy na oliwie do zeszklenia posiekaną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek i ostrą papryczkę, a następnie gniazda z pomidorów i pasteryzowane pomidory
? dusimy chwilę i doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z limonki i posiekaną kolendrą ? gotową salsę przekładamy na miseczkę
? burritos podpiekamy na grillu przez 5 minut obracając na obie strony, wyjmujemy z folii i podajemy z salsą z pomidorów
Dobre rady:
? limonkę możemy zastąpić cytryną ? burritos to świetny pomysł na grillowane piersi kurczaka, które zostały z poprzedniego dnia