• obgotowane (w wodzie z włoszczyzną przez 1 godzinę) pokrojone na pojedyncze kawałki żeberka przekładamy do miski i marynujemy w soli, pieprzu, sosie ostrygowym, miodzie, oliwie i posiekanej ostrej papryczce
• ananasa obieramy ze skóry, tniemy na cztery wzdłuż, wycinamy czarne szypułki z boków i twardy zdrewniały środek; kroimy w grubą kostkę
• do gorącego woka wlewamy olej i wkładamy zamarynowane żeberka, smażymy na złoty kolor z każdej strony, przekładamy do miski
• do woka dolewamy oleju i wkładamy pokrojone w paseczki obgotowane wcześniej grzyby mun, dodajemy koncentrat pomidorowy, pędy bambusa, posiekaną ostrą papryczkę, ananasa i posiekane drobno listki cytrynowe
• dodajemy sos ostrygowy, sok z cytryny i miód, jeśli jest zbyt mało sosu, możemy dodać odrobinę wody bądź bulionu, wszystko smażymy cały czas mieszając warzywa, trwa to niedługo, bo warzywa muszą pozostać chrupkie
• do warzyw dodajemy żeberka wraz z sokiem, który z nich wypłynął oraz kiełki sojowe i słonecznika, smażymy mieszając
• na talerz wykładamy warzywa, na to żeberka, polewamy sosem; dekorujemy listkami bazylii lub selera naciowego