? 160 g kaszy manny ? 1/2 litra mleka ? 1 laska wanilii ? galaretka agrestowa lub jabłkowa przyrządzona wg przepisu na opakowaniu ? 1 szklanka słodkiej śmietanki 30% ? 150 g mrożonych malin ? 6 łyżek cukru
? do rondelka wlewamy odrobinę wody (aby mleko się nie przypaliło) i podgrzewamy mleko; do gotującego się mleka wsypujemy kaszę i wrzucamy przekrojoną laskę wanilii oraz wyskrobane z niej nasiona
? gotujemy kaszę na gęstą masę, odstawiamy do wystudzenia, wlewamy śmietankę do miski i ubijamy pianę, dodajemy do niej ugotowaną, schłodzoną kaszę, mieszamy delikatnie, aby uzyskać puszystą i jednolitą masę
? w rondelku sporządzamy karmel z cukru i dodajemy mrożone maliny, dusimy około 5 minut i miksujemy, następnie przecedzamy
? galaretkę tniemy w drobne kawałki, w pucharkach układamy mus z kaszy i z bitej śmietany, polewamy zimnym sosem malinowym, dekorujemy kawałkami galaretki