• kolorowe papryki skrapiamy oliwą i przekładamy na blachę z pergaminem; pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180–200ºC przez 15 minut
• po wyjęciu studzimy, usuwamy gniazda nasienne i skórkę, kroimy na paski
• marynowane gąski kroimy w grube kawałki i przekładamy do miski
• dodajemy posiekany czosnek, natkę pietruszki, pieprz i oliwę; mieszamy i przekładamy w chłodne miejsce
• filety pstrąga doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki
• kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy na blachę z pergaminem, na każdy kawałek wykładamy pokrojony w cienkie paseczki boczek, pokruszoną bryndzę i łyżeczkę sałatki z gąsek
• wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 10–12 minut
• na talerzach układamy paski papryki i kozi ser wołoski pokrojony w plasterki, wkładamy talerze do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 3–4 minuty, aby ser zrobił się miękki
• na serze i papryce układamy kawałki upieczonego pstrąga; dekorujemy listkami natki pietruszki
Dobra rada:
• zamiast pstrąga możemy użyć sandacza, dorsza lub innej białej ryby